David Esrig, cu un nou workshop în România (Galerie Video)

Regizorul David Esrig va coordona, în perioada 26 iulie - 23 august, un curs de formare profesională pentru actori, intitulat "De la cuvânt la imagine scenică", realizat de teatrele "Andrei Mureşanu" şi "Támasi Áron", din Sfântu Gheorghe.

149 afișări
Imaginea articolului David Esrig, cu un nou workshop în România (Galerie Video)

David Esrig, cu un nou workshop în România (Imagine: Mediafax Foto)

Demersul se adresează colectivelor artistice şi tehnice din cele două teatre din Sfântu Gheorghe, răspunzând nevoii de formare profesională continuă, exprimată în rândul comunităţii teatrale.

Cursurile destinate artiştilor, care au drept temă "Poetica avangardei (Ritualurile Arhaice-Masca)", constau în predarea mai multor discipline de către un grup de profesori din străinătate.

Astfel, artiştii vor participa la cursuri precum "Demersul actorului de la text la expresia scenică", susţinut de David Esrig în perioada 26 iulie - 23 august, şi "Expresia corporală - condiţie a unui teatru existenţial", care are două componente - "Limbajul şi expresia corpului în teatrul modern" (Metoda Etienne Decroux), condus de Yves Marc (profesor la Academia Athanor - Germania) şi "Clownerie si teatrul modern" (Metoda Jacques Leccoq), condus de Walter Anichhofer (profesor la Academia Athanor - Germania).

De asemenea, cântăreţul de muzică populară Grigore Leşe va susţine, între 4 şi 10 august, cursul "Muzica şi emisia vocală pe scenă" .

La finalul proiectului, cele două instituţii de spectacole vor organiza un forum la care sunt invitaţi manageri ale diferitelor teatre şi reprezentanţi ai finanţatorilor de la nivel local şi central.

Forumul va avea loc la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe.

Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Consiliul Judeţean Covasna, şi beneficiază de sprijinul UNITER.

Etienne Decroux

 

Etienne Decroux

Jacques Leccoq

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici