"De la Catarina la Ofelia", o nouă emisiune la Radio România Cultural

"De la Catarina la Ofelia", o nouă emisiune din seria "Clasicii dramaturgiei universale", va fi difuzată duminică de la ora 19.00, la Radio România Cultural, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

168 afișări
Imaginea articolului "De la Catarina la Ofelia", o nouă emisiune la Radio România Cultural

"De la Catarina la Ofelia", o nouă emisiune la Radio România Cultural (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emisiunea, programată la ora 19.00, este semnată de realizatorii Puşa Roth şi Costin Tuchilă şi propune o analiză a personajelor feminine shakespeariene, în individualitatea lor şi situaţiile în care apar în contextul pieselor.

Potrivit comunicatului, în opera lui William Shakespeare personajele feminine nu se împart nici în tipuri, nici în stereotipuri. Shakespeare le dă femeilor atât posibilitatea de a avea iniţiative cruciale într-o lume dominată de bărbaţi, cât şi de a estompa diferenţele dintre caracteristicile masculine şi feminine.

Catarina din "Îmblânzirea scorpiei", Silvia şi Iulia din "Cei doi tineri din Verona", Rosalinda din "Cum vă place", Porţia ("Neguţătorul din Veneţia"), Isabelle ("Măsură pentru măsură"), Ofelia ("Hamlet") şi Cleopatra din "Antoniu şi Cleopatra" sunt câteva dintre caracterele feminine shakespeariene pe care cei doi realizatori le vor analiza duminică seara.

După emisiune, la ora 20.30, ascultătorii vor putea audia "Ieri după Shakespeare sau Visul unui preşedinte" (înregistrare din 2007) de Puşa Roth, în regia artistică a lui Mircea Albulescu. Din distribuţie fac parte: Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu, Coca Bloos, Sanda Toma, Mihai Dinvale, Armand Calotă şi copiii - Andrei Ţârdea, Vlad Leaua, Andrei Bălaşa. Muzică originală este semnată de George Marcu (la vioară - Ştefan Marinache, la ţambal - Daniela Marinache). Redactor este Costin Tuchilă, regia de montaj - Radu Verdeş, regia de studio - Janina Dicu, imagistica sonoră - Mihnea Chelaru. Producător este Domnica Ţundrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici