De neratat: Se pregăteşte de-construcţia 3D a Casei Poporului

iMapp unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie atinge punctual culminant, sâmbătă, 24 septembrie.

2089 afișări
Imaginea articolului De neratat: Se pregăteşte de-construcţia 3D a Casei Poporului

De neratat: Se pregăteşte de-construcţia 3D a Casei Poporului (Imagine: Toni Salabasev/ Arhiva Mediafax Foto)

Evenimentele ce compun cea de-a treia ediţie a festivalulului s-au desfăşurat în mai multe locaţii din Bucureşti şi au debutat în data de 9 septembrie, cu un video mapping realizat de Motionlab, pe faţada Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, în Piaţa 21 Decembrie 1989, urmat de un teasing party la Club Expirat, unde au fost proiectate elemente vizuale din identitatea iMapp Bucharest.

O săptămână mai târziu, în data de 16 septembrie, sărbătoarea artelor vizuale a continuat cu un video mapping realizat de Les Ateliers Nomad, pe faţada Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, în Piaţa 21 Decembrie 1989, urmat de cel de-al doilea teasing party la Control Club.

iMapp Bucharest atinge punctul culminant în 24 septembrie, în Piaţa Constituţiei, unde 104 proiectoare vor „cuceri” cei peste 20.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, transformând, pentru o seară, faţada celei mai mari clădiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului.

Începând cu ora 22:30, echipele finaliste din Muntenegru (Filip Roca), Spania (Romera Diseño e Infografia), Turcia (VOID), România (Mindscape Studio), Rusia (Illuminarium 3000) şi Ungaria (Limelight) îşi vor prezenta lucrările, câştigătorul competiţiei fiind desemnat de un juriu format din personalităţi marcante din industria audiovizuală: Martin Pošta – Directorul Festivalului SIGNAL din Praga, Ana Ascencio – Directorul Artistic al Festivalului MAPPING din Geneva, Kaat Heirbrant – Directorul Festivalului LIGHT din Ghent, Ilkka Paloniemi – Directorul Artistic al Festivalului LUX din Helsinki si Birgit Zander – fondatorul, organizatorul şi Directorul Creativ al FESTIVAL OF LIGHTS din Berlin. Conceptul creativ al concursului din această ediţie este „DIALOGURI”.

Spectacolul va debuta cu un concert susţinut de celebra artistă Róisín Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine în România cu un show electrizant. În deschidere, de la ora 19:00, vor performa GOLAN & Orchestra, care vor prezenta un proiect inedit ce armonizează muzica electronică, vocea şi instrumentele live.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici