Concursul George Enescu 2016: Muzicienii calificaţi în Semifinala Secţiunii de Pian

Şase muzicieni din Grecia,Rusia,Chile, Bulgaria,Japonia şi Letonia s-au calificat în semifinala Secţiunii de Pian a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunţate miercuri seară, semifinala concursului fiind programată pe 23 septembrie,ora 16:00,la Ateneul Român.

306 afișări
Imaginea articolului Concursul George Enescu 2016: Muzicienii calificaţi în Semifinala Secţiunii de Pian

Concursul George Enescu 2016: Muzicienii calificaţi în Semifinala Secţiunii de Pian

Juriul de specialitate a decis miercuri, 21 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Takuma Ishii (Japonia) şi Liepiņš Daumants (Letonia).

Etapa a II-a a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016, Secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 20 şi 21 septembrie, la Ateneul Român.
Juriul Secţiunii de Pian a ediţiei 2016 a Concursului Enescu este format din Gabriel Tacchino (preşedintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borşan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev şi Alan Weiss.

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura vineri, 23 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secţiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Bilete pentru Semifinala de Pian sunt disponibile prin Eventim .

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reuşit să achiziţioneze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în faţa Ateneului, pe www.festivalenescu.ro şi pe Medici.tv.

Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti de pe tot globul vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional George Enescu.

Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

Desfăşurat într-un nou concept, la ediţia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeaşi scenă şi artişti consacraţi - membri ai juriului, laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, care vor susţine recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicaţii inedite, care permite utilizatorilor să-şi înscrie propriul vis de viaţă pe site-ul Concursului şi Festivalului. Recitalurile şi concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 şi pe un ecran în faţa Ateneului Român, precum şi în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediţia 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artişti, cât şi publicului: “Trăieşte-ţi visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaştere şi celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artişti selectionaţi care intră în competiţie, precum şi din perspectiva publicului care vine să îi susţină în sala Ateneului Român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici