Concursul George Enescu 2016: Video-mapping inspirat din muzica lui Enescu, pe faţada Ateneului

Ediţia 2016 a Concursului Enescu se încheie pe 25 septembrie cu un eveniment-surpriză la care sunt invitaţi jurnaliştii şi publicul larg, după finala secţiunii de pian,când publicul va putea privi un video-mapping inspirat de muzica şi valorile lui Enescu, proiectat pe faţada Ateneului Român.

324 afișări
Imaginea articolului Concursul George Enescu 2016: Video-mapping inspirat din muzica lui Enescu, pe faţada Ateneului

Concursul George Enescu 2016: Video-mapping inspirat din muzica lui Enescu, pe faţada Ateneului (Imagine: Marius Vasilica/ Arhiva Mediafax Foto)

Visurile artiştilor şi ale publicului transformă faţada Ateneului pentru prima oară în istoria clădirii-simbol, într-un video-mapping inspirat de muzica şi valorile lui George Enescu.

Concursul Enescu 2016 se încheie cu un eveniment surpriză. Chiar în seara în care publicul va afla câştigătorul Finalei de Pian, ultima probă din Concurs, duminică, pe 25 septembrie, visurile artiştilor şi ale publicului vor transforma faţada Ateneului pentru prima oară în istoria clădirii-simbol, într-un video-mapping inspirat de muzica şi valorile lui George Enescu şi de Concursul Enescu.

Ediţia 2016 a Concursului Enescu se încheie duminică, 25 septembrie cu un eveniment surpriză la care sunt invitaţi jurnaliştii şi publicul larg. În jurul orei 21.00, la sfârşitul celor trei concerte pe care tinerii pianişti calificaţi în Finala de Pian le susţin pe scena Ateneului începând cu ora 19.00, chiar în pauza în care juriul de specialitate va alege câştigătorul Premiului I, cei prezenţi în sală şi la ecranul mare cu transmisii live din exterior, vor fi invitaţi să rămână în faţa Ateneului Român.

Preţ de cincisprezece minute, visurile artiştilor şi ale publicului larg vor transforma în premieră faţada Ateneului, într-un video-mapping unic.

Evenimentul invită la o sărbătoare a visurilor care duc oamenii şi societatea mai departe. “Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - este visul lui George Enescu pe care Concursul Enescu 2016 l-a readus în lumină! Publicul larg s-a alăturat tinerilor artişti care au intrat în concurs, împărtăşindu-şi visul de viaţă prin intermediul aplicaţiei Trăieşte-ţi visul!, lansată de Concursul Enescu în urmă cu o lună. Pe 25 septembrie, o selecţie a celor mai frumoase visuri de viaţă vor transforma faţada Ateneului, într-un moment cu valoare de simbol. Visurile înscrise de artişti şi de publicul larg în aplicaţie rulează şi pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro.

Finala de Pian a Concursului Internaţional George Enescu 2016 este susţinută Wilo Foundation, Partener cultural al evenimentului, începând in 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici