"Demonii" de Dostoievski, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj - FOTO

Premiera spectacolului "Demonii" de F. M. Dostoievski, pus în scenă de tânărul regizor István Albu, va avea loc, marţi, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

192 afișări
Imaginea articolului "Demonii" de Dostoievski, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj - FOTO

"Demonii" de Dostoievski, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj (Imagine: Istvan Biro)

Premiera va avea loc marţi, de la ora 19.00, în noua sală studio a Instituţiei.

Romanul "Demonii" de F. M. Dostoievski, bazat pe adaptarea lui Albert Camus, este pus în scenă de tânărul regizor István Albu.

"Prin acţiunile unui grup de anarhişti ruşi, Dostoievski arată într-un mod foarte simplu, clar şi inteligibil funcţionarea sufletului uman. În această operă autorul ajunge poate cel mai aproape de răul din noi, de lumea ideilor şi a sentimentelor care se opun cu regulile educaţiei noastre creştineşti", afirmă regizorul.

István Albu s-a născut în 1984, la Sfântu Gheorghe, a absolvit în 2007 Universitatea "Babeş-Bolyai", Faculatea de Teatru şi Televiziune, secţia actorie. A montat, în cadrul UBB, spectacole-examen precum "Petrecerea de Mrozek", "Fraţi întru Karamazov" după F. M. Dostoievski, de Richard Crane, "Fizicienii de Dürrenmatt", iar de la absolvire colaborează cu Teatrul Maghiar din Cluj.

Din distribuţia spectacolului fac parte Loránd Váta, Lehel Salat, Lóránd Farkas, Andrea Kali, Ervin Szűcs, Balázs Bodolai, Ernő Galló, Anikó Pethő, Andrea Vindis, Tünde Skovrán, Csilla Varga, Csongor Köllő şi András Buzási. Decorul şi costumele sunt semnate de Carmencita Brojboiu. Dramaturgia este realizată de Hunor Gönczi şi Noémi Krisztina Nagy.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Următoarele spectacole, cu traducere simultană la cască, vor avea loc joi, dar şi în 7 şi 17 decembrie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici