"Descoperă-l pe Enescu! ": Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, care porneşte de la provocarea muzicii compozitorului de geniu, "Descoperă-l pe Enescu!", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

236 afișări
Imaginea articolului "Descoperă-l pe Enescu! ": Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ

"Descoperă-l pe Enescu! ": Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ (Imagine: Mediafax Foto / Cosmin Deaconescu)

Luni, în ziua în care se împlinesc 60 de ani de când compozitorul român George Enescu a decedat, Festivalul "George Enescu" lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfăşoară în cadrul evenimentului şi care îşi propune să transforme Capitala prin creaţie.

Datorită Festivalului Enescu, în perioada 30 august - 20 septembrie, Bucureştiul şi România se transformă. Creaţia, la fel ca magia nu are limite şi iese din sălile de concert: ajunge în stradă, cuprinde oraşul, transformându-l în Bucureştiul Creativ.

Aplicaţiile pentru Bucureştiul Creativ sunt deschise pentru instituţii publice, companii, ONG-uri, artişti şi persoane fizice.

În ediţia 2015 a Bucureştiului Creativ, urmărind linia prin care Festivalul Enescu se implică în promovarea muzicii compozitorului român, provocarea porneşte chiar de la o compoziţie enesciană: "Impresii din copilărie". Proiectul încurajează abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu şi a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în acelaşi timp binevenite şi acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

"Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?" este întrebarea la care Bucureştiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanţi, dar şi pe bucureşteni. "Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viaţa ta şi chiar spaţiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în oraşul Festivalului, Bucureştiul Creativ? Redefinim împreună oraşul, prin muzica lui Enescu!", se arată în manifestul proiectului.

Informaţii despre regulamentul de participare pentru Bucureştiul Creativ 2015, precum şi formularul online de înscriere se găsesc, începând de luni, pe site-ul festivalului. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 31 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici