Descoperire arheologică importantă în Constanţa

O continuare a zidului vechii cetăţi Tomis a fost descoperită în timpul lucrărilor de la Teatrul de Stat Fantasio din Constanţa, făcute de specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

3485 afișări
Imaginea articolului Descoperire arheologică importantă în Constanţa

Sursa Foto- Wikipedia Commons

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, spune că zidul anticului Tomis a fost descoperit în foaierul teatrului.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor la Teatrul de Stat - Fantasio în vederea eficientizării energetice şi consolidării clădirii ce a fost construită la începutul secolului trecut.

Specialiştii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa au scos la iveală continuarea zidului de incintă al anticului Tomis în foaierul teatrului.

„Este un moment de o frumuseţe şi o însemnătate aparte, ce ne va permite să punem în valoare, chiar în clădirea teatrului, bogata noastră moştenire istorică în armonie cu prezentul cultural al Constanţei. Aştept cu nerăbdare rezultatul final al reabilitării clădirii şi noua înfăţişare a acesteia”, a afirmat primarul oraşului Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici