Desene toscane de la Luvru, la Muzeul Naţional de Artă

O expoziţie cu desene toscane din secolele 17-18 din patrimoniul Muzeului Luvru va fi organizată, în septembrie 2008, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretarul general al Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC).

73 afișări
Imaginea articolului Desene toscane de la Luvru, la Muzeul Naţional de Artă

Desene toscane de la Luvru, la Muzeul Naţional de Artă

Potrivit lui Virgil Niţulescu, detaliile despre organizarea unei asemenea expoziţii au fost discutate vineri, la Paris, într-o întâlnire cu reprezentanţii Muzeului Luvru.

"În septembrie 2008, la Muzeul Naţional de Artă al României vor fi expuse circa 40 de desene toscane din secolele 17-18", a spus Niţulescu.

În luna septembrie, MCC a anunţat că Virgil Niţulescu şi Francine Mariani-Ducray, directoarea Direcţiei Muzeelor Franţei, au semnat un aranjament administrativ, potrivit căruia România şi Franţa vor colabora, începând din acest an, în domeniul muzeal.

Acest acord va permite o intensificare şi o diversificare a colaborării între cele două ministere în toate activităţile care privesc muzeele: parteneriate, schimburi de expoziţii, metodologie de lucru, legislaţie patrimonială şi mai ales formarea specialiştilor.

Documentul a urmat Aranjamentului administrativ între Ministerul francez al Culturii şi Comunicării şi Ministerul român al Culturii şi Cultelor cu privire la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului, semnat în 2005. Astfel, cele două instituţii vor putea iniţia acţiuni de cooperare menite să acopere întreaga problematică din domeniul patrimoniului cultural.

Totodată, MCC a anunţat în mai multe rânduri că va organiza la Luvru, în primăvara anului 2009, o expoziţie de artă medievală românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici