Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze

Desfăşurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile din China chiar în ziua în care era programată deschiderea oficială a evenimentului.

93 afișări
Imaginea articolului Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze

Desfăşurarea Festivalului de Film Independent din Beijing a fost blocată de autorităţile chineze (Imagine: Shutterstock)

Organizatorii au spus că autorităţile au făcut, în ultimele zile, presiuni asupra lor să anuleze festivalul.

De asemenea, încercarea organizatorilor de a muta locul de desfăşurare a festivalului a fost blocată de poliţia locală, informează bbc.com.

Acest festival reprezintă o oportunitate rară pentru producătorii independenţi de film din China de a arăta publicului munca lor, dar evenimentul a fost privit cu suspiciune de către Guvernul chinez.

Securitatea la locul unde urma să se desfăşoare festivalul a fost aprigă, oamenii legii blocând zona şi împiedicând aproximativ 30 de regizori şi spectatori să intre. De asemenea, persoanele prezente la eveniment au fost împiedicate să fotografieze sau să filmeze momentul.

Festivalul, care are loc anual, a mai avut parte de probleme în trecut, la un moment dat fiind oprită alimentarea cu energie electrică.

Guvernul chinez păstrează un control strict asupra informaţiilor din meda şi manifestă neîncredere când vine vorba despre filmele independente care ar putea critica partidul comunist şi politicile sale.

Festivalul de Film Independent din Beijing a fost organizat anual, începând din 2006. Cea de-a XI-a ediţie era programată să aibă loc de pe 23 august până la finalul lunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici