Despre agricultură şi importurile de alimente, duminică, la "România, te iubesc!"

Deşi pământurile României ar putea hrăni cel puţin 80 de milioane de oameni, 70% din ceea ce mănâncă românii provine din import, va dezvălui corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", de la ora 18.00, la Pro TV.

281 afișări
Imaginea articolului Despre agricultură şi importurile de alimente, duminică, la "România, te iubesc!"

Despre agricultură şi importurile de alimente, duminică, la "România, te iubesc! "

Anca Nastasi va prezenta o serie de reportaje care descriu potenţialul extraordinar al agriculturii româneşti. "E revoltător că am ajuns să mâncăm 70% din import. Carnea, laptele, legumele, toate vin din UE. Până şi ceapa a devenit trufanda exotică - e importată din Egipt", a dezvăluit Anca.

Seria de reportaje difuzate în cadrul campaniei "Cine seamănă viitorul? RomâniaDA!" va purta telespectatorii Pro TV prin toată ţara şi prin curţile gospodarilor care demonstrează că prin muncă eficientă se poate face profit, în ciuda numeroaselor piedici. "Mergem şi în Germania, la ţăranul de acolo, care-şi preţuieşte pământul şi nu-l vinde nici cu 30.000 de euro pe hectar. Ţăranul german nu e doar gospodar, ci şi întreprinzător şi a ştiut să-şi clădească afaceri durabile şi să elimine intermediarul care scumpeşte mâncarea", a mai declarat corespondentul Ştirilor Pro TV.

Duminică, la "România, te iubesc!", telespectatorii Pro TV vor vedea cum este posibil ca românii să consume lapte de la ungari, cehi sau polonezi, în timp ce cel autohton, provenit de la vacile crescute pe păşuni, ajunge la porci. De ce nu reuşesc ţăranii români să se asocieze şi să investească în afaceri profitabile, atât pentru ei, cât şi pentru cumpărătorii de la oraş, când asta e o şansă reală a ţării de a ieşi din criza economică, duminică, la "România, te iubesc!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici