"Despre Elly" şi "Sufocare", proiectate, marţi, la TIFF

Comedia "Sufocare", documentarul "provocator şi sincer", "Istoria completă a eşecurilor mele sexuale" şi filmul iranian "Despre Elly" vor fi proiectate, marţi seară, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

32 afișări
Imaginea articolului "Despre Elly" şi "Sufocare", proiectate, marţi, la TIFF

"Despre Elly" şi "Sufocare", proiectate, marţi, la TIFF

Potrivit recomandărilor organizatorilor TIFF, "Sufocare", câştigătorul premiului special al juriului la Festivalul Sundance, este o adaptare a romanului omonin al autorului american Chuck Palahniuk.

Aceasta este una dintre puţinele comedii prezentate de-a lungul celor opt ediţii ale TIFF în cadrul secţiunii Fără limită.

"Nu multe filme despre dependenţă şi boli terminale pot fi considerate comedii. «Sufocare», da! Dependenţa e de sex şi-i aparţine lui Victor Mancini, iar terminală e maică-sa, internată într-o clinică privată. Cât despre sufocare, aceasta e sursa de venituri obţinute de erou de la cei care au ghinionul să-l salveze cînd se îneacă cu mâncare", se arată în prezentarea filmului.

Lungmetrajul va fi prezentat marţi seară, de la ora 22.00, la "Drive In" din Iulius Mall.

"Istoria completă a eşecurilor mele sexuale" este un documentar "provocator şi sincer", inclus în competiţia TIFF.

"Regizorul independent Chris Waitt a decis să stea de vorbă cu fostele lui iubite ca să afle motivul pentru care acestea i-au dat papucii. Rezultatul este acest portret documentar extrem de amuzant al politicilor sexuale din Anglia zilelor noastre - totul pe socoteala lui Waitt, inclusiv supradoza de Viagra", se indică în prezentarea filmului.

Pelicula va fi proiectată marţi, de la ora 19.00, la Cinema Victoria. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în cadrul aceleiaşi proiecţii şi scurtmetrajul-şoc "Maladia Schneider", selecţionat în competiţia secţiunii Umbre.

De asemenea, marţi seară va fi proiectat lungmetrajul iranian "Despre Elly", premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Aceasta este una dintre peliculele ale căror proiecţii sunt foarte aşteptate de fanii secţiunii Supernova, care aduce, an de an, cele mai premiate filme în programul TIFF.

"Proaspăt întors din Germania, Ahmad e luat pe sus într-o excursie de trei zile la Marea Caspică de foştii prieteni din facultate, care vor să-i facă lipeala cu nou-venita Elly. A doua zi însă, în urma unui incident, Elly dispare", se spune în prezentarea filmului, care va fi proiectat marţi, de la ora 20.30, la Cinema Republica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici