Dezvoltă-ţi inteligenţa emoţională prin joc şi ţine plictiseala la distanţă în pandemie. Şi cei mari au multe de învăţat

  • Florin Alexandru şi echipa lui sunt în spatele platformei părinţilor inteligenţi Tikaboo
  • Tika Math sau Eq Game sunt o opţiune de jocuri începând de la 4 ani
  • Florin lucrează în prezent la o programă opţională pentru scoli şi grădiniţe
532 afișări
Imaginea articolului Dezvoltă-ţi inteligenţa emoţională prin joc şi ţine plictiseala la distanţă în pandemie. Şi cei mari au multe de învăţat

Sursa FOTO: Tikaboo

Dacă le livrezi copiilor ustensile de învăţare, livrezi întregi familii. Iar învăţarea recunoaşterii emoţiilor se face când ajungi să le înţelegi în familie.

„Noi românii suntem nişte oameni foarte, foarte faini. Suntem speciali din multe puncte de vedere şi de foarte multă vreme am trecut prin provocări. Provocări ce ne-au dezvoltat foarte multe calităţi, rezilienţă, adaptare şi flexibilitate. Dar lipsea ceva parcă, lipsea ceva ce să ne facă efectiv să excelăm. Şi mi-am dat seama că noi suntem sudici ca şi formă, dacă vrei ca atitudine latini şi asta înseamnă de fapt că noi ar trebui să ne aşezăm emoţiile. Că suntem prea entuziazmaţi, prea rătăciţi, prea cu capul în nori uneori, prea dezorganizaţi”, spune Florin Alexandru.

Din explorarea alături de fiul lui, Alex, Florin Alexandru a creat instrumente pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copilului, care promovează gândirea pozitivă şi încrederea în forţele proprii.

„Practic de aici a plecat Inside Hero. Şi în momentul în care am înţeles de fapt că dacă livrăm chestiile astea şi îi facem pe oameni să înţeleagă să se uite la lucrurile sensibile, distrându-se pur şi simplu ajung într-o zonă în care pot să îşi construiască orice proiect, doar luând toate laturile vieţii adică toate cele 4 corpuri, corpul fizic, corpul mental, corpul emoţional şi cel spiritual. aşa este şi construit jocul şi în spatele lui de fapt,sunt foarte multe procese ce se declansează în momentul în care joci Inside Hero. Practic îţi arată cum să nu te mai blochezi, cum să ieşi din cutiuţă, cum să gândeşti out of the box şi o face într-o formă foarte distractivă”, adaugă el.

Dacă eşti într-o relaţie şi statul în casă mai ales în pandemie duce la conflicte, află că poti scăpa de reprosurile care aduc nelinişti prin jocuri. Florin şi Silvia au creat jocul pentru cupluri ’’Mă mai iubeşti” pentru a te ajuta să îţi reinventezi relaţia.

„Avem întrebări ce e iubirea? Câţi dintre noi se gândesc la chestia asta? Nu te gândeşti, dar s-ar putea ca în momentul în care 2 parteneri, în cuplu să gândească total diferit despre ce e iubirea şi aşteptările să fie diferite şi poziţionarea diferită.”

Jocurile din comunitea părinţilor înţelepţi de pe platforma Tikaboo sunt cea mai bună opţiune de a scăpa de axietate şi de a te conecta cu copilul tău. „De exemplu faptul că stă acasă şi este în online şi stă foarte mult pe calculator şi nu iese afară, nu se conectează la fel cum o făcea în trecut.”

Florin Alexandru vine în întâmpinarea ta cu o paletă de jocuri care îţi va dezvolta atât ţie cât şi copilului tău inteligenţa emoţională.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici