Diaconu, despre înlocuirea Realitatea TV cu Antena 3: Flambare locală; Marinescu - am cerut stoparea

Europarlamentarul ALDE Mircea Diaconu susţine că nu s-a cerut înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3, ci introducerea unui al treilea post românesc în grila de programe de la PE, în timp ce Marian-Jean Marinescu a precizat că mai mulţi europarlamentari PPE au cerut stoparea procedurilor.

349 afișări
Imaginea articolului Diaconu, despre înlocuirea Realitatea TV cu Antena 3: Flambare locală; Marinescu - am cerut stoparea

Diaconu, despre înlocuirea Realitatea TV cu Antena 3: Flambare locală; Marinescu - am cerut stoparea

"Nu este vorba de o schimbare, ci o de flambare locală. Noi nu am cerut schimbarea postului Realitatea, ci introducerea unui al treilea post românesc", a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul ALDE Mircea Diaconu.

Diaconu a afirmat că Realitatea TV a fost introdusă în grila de programe de la Parlamentul European în 2009, iar "la vremea aceea Realitatea era o altă societate, între timp schimbându-se acţionariatul".

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a precizat pentru MEDIAFAX că este vorba de o problemă "banală", căreia i s-a dat "o dimensiune galactică".

Întrebat de ce s-a alăturat iniţiativei, Boştinaru a precizat că a avut în vederea "calitatea ştirilor, modul de prezentare, profilul realizatorilor şi, nu în ultimul rând, este vorba de opţiuni care se iau la nivel individual şi la nivelul delegaţiilor".

Victor Boştinaru a explicat că înlocuirea unui post tv cu un altul se poate face la iniţiativa a jumătate plus unu din numărul membrilor unei delegaţii naţionale.

Pe de altă parte, Marian-Jean Marinescu a afirmat că nu este normal ca schimbarea unui post tv cu un altul să se facă fără acordul membrilor delegaţiei române din PPE, unul dintre cele trei grupuri politice importante din Parlamentul European.

Europarlamentarul PPE a declarat pentru MEDIAFAX că delegaţia română din PPE nu a fost întrebată referitor la această iniţiativă.

"Este o problemă şi de relaţii interumane. Eu sunt mai de modă veche, din altă generaţie", a spus Marinescu.

Totodată, europarlamentarul a precizat că delegaţia română din PPE a aflat de iniţiativă de la un chestor al PE.

"Şi eu şi Theodor Stolojan şi Cristian Preda am trimis e-mailuri şi am cerut stoparea procedurilor, ceea ce s-a şi întâmplat. Luni, când va avea loc întâlnirea chestorilor din PE, vom trimite şi o poziţie oficială a întregii delegaţii române din Partidul Popular European", a mai spus Marian-Jean Marinescu.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris, joi, pe Facebook, că ultima iniţiativă a europarlamentarilor PSD vizează înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3 în grila de programe recepţionate în birourile de la Parlamentul European.

"Pesediştii lucrează din greu la Bruxelles: ultima lor iniţiativă este introducerea Antenei 3 în grila de programe tv recepţionate în birourile de la ‪‎PE‬. Până acum, se prindeau Realitatea Tv şi TVR International, iar numărul canalelor e limitat pentru România la 2", precizează în postarea sa europarlamentarul PPE Cristian Preda.

"Pesediştii nu mai suportă probabil să fie departe de Antena 3, când vin la Parlament, aşa că au semnat o petiţie prin care cer să-i vadă zilnic pe Mircea Badea&co. E neîndoielnic că nu doar românii, ci toţi cetăţenii europeni vor fi mult mai bine reprezentaţi dacă Daciana aude permanent glăsciorul Danei Grecu, iar Grapini - şoapta lui Gâdea!", a comentat Cristi Preda.

Postarea este însoţită şi de o listă cu numele şi semnăturile europarlamentarilor români care doresc înlocuirea postului Realitatea Tv cu Antena 3 în lista de canale interne ale Parlamentului European.

Pe listă sunt 17 europarlamentari. În afară de Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, ambii de la ALDE, restul europarlamentarilor sunt din grupul S&D. Practic, petiţia este semnată de toţi europarlamentarii PSD, cu excepţia lui Cătălin Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici