Din lumea celor care cântă: "Cine a găsit tinereţea mea... " – un nou CD marca Sergiu Cioiu

Lansarea noului album al artistului are loc luni, de la ora 19.00, la Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanţi, 50B, Bucureşti) în cadrul unui spectacol care va prilejui celor prezenţi întâlnirea cu nume-cult ale muzicii româneşti: Sergiu Cioiu, Pompilia Stoian, Stela Enache, Silvia Dumitrescu.

310 afişări
Imaginea articolului Din lumea celor care cântă: "Cine a găsit tinereţea mea... " – un nou CD marca Sergiu Cioiu

Din lumea celor care cântă: "Cine a găsit tinereţea mea... " – un nou CD marca Sergiu Cioiu

Stabilit din 1983 în Canada, Sergiu Cioiu a decis, din 2016, să revină periodic în România. Şi o face, de atunci, de două ori pe an, o dată primăvara şi a doua oară toamna. Descinderile sale sunt întotdeauna prilej de lansarea a unor noi materiale discografice, chiar dacă piesele pe care le conţin au împlinit aproape patru decenii. De fapt, aceasta este particularitatea cea mai frumoasă a artistului şi a melodiilor sale: sunt, şi dânsul, şi dânsele, perene. Verificate şi şlefuite de timp.

În peisajul artistic al anilor ʼ60, ʼ70 şi la începutul anilor ʼ80 (ai veacului trecut...) Sergiu Cioiu făcea o figură aparte. Era special. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Sergiu Cioiu a ales calea poeziei însoţite de muzică (sau a muzicii însoţite de poezie). A avut succes. Nu un succes de stadion, în schimb unul consistent, de conţinut, nu doar de formă. De-a lungul vremii, Sergiu Cioiu a cântat/ recitat versuri de Cezar Baltag, George Călinescu, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Nina Cassian, Bacovia, Minulescu...

Acum, când industria show-biz-ului lansează pe piaţă artişti de unică folosinţă, care interpretează piese de-o vară, Sergiu Cioiu arată că ştie să ţină timpul pe loc. Muzica lui îi poate purta pe cei care o ascultă, în egală măsură, înapoi în viitor dar şi înainte, spre trecut.

După lansarea de la Bucureşti a albumului "Cine a găsit tinereţea mea... ", Sergiu Cioiu va face un turneu prin ţară cu spectacolul de muzică şi poezie "Pe cine numim… Eu"

Constanţa: joi, 2 noiembrie, de la orele 18.00, va susţine o conferinţă neconvenţonală cu titlul "Revenind, mereu revenind" la Curtea Brâncoveneasca, din strada Vasile Lupu, nr. 43-45, unde va vorbi despre marea poezie românească, despre viaţa culturală a anilor ’60-’70, despre destinul unui artist român departe de casă şi despre mirajul străinătăţii;

Vineri, 3 noiembrie, de la orele 11.00, în sala Coriolan a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, va avea loc o întâlnire a artistului cu direcţiunea, profesorii şi elevii olimpici;

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la orele 19.00, pe scena Sălii Elpis a Teatrului pentru Copii şi Tineret, va susţine un recital de poezie şi muzică.

Craiova: sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00, spectacol la Teatrul Naţional Marin Sorescu.

Slatina: duminică, 12 noiembrie, ora 19.00, spectacol la Centrul Cultural Eugen Ionescu.

Caracal: luni, 13 noiembrie, ora 19.00, spectacol la Centrul Cultural Municipal.

În încheierea turneului, vineri, 17 noiembrie, Sergiu Cioiu va fi invitatul emisiunii "Ieri, Azi, Mâine", realizate de Corina Dănilă la TVR 2.

"Cine a găsit tineretea mea..." este cel de-al treilea album lansat de Sergiu Cioiu în România în ultimii doi ani, după "Vîntule şi alte cântece – Sergiu Cioiu cânta Alexandru Mandy", dublu CD, cu 23 de cântece compuse de Alexandru Mandy şi "Pe cine numim….Eu? ", dublu CD, cu cântece de Dan Stoian pe versurile poetului Marin Sorescu, şi 40 de recitări din poezia soresciană.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici