Dirijorul Mădălin Voicu şi fiul său, pianistul Mădălin Voicu Jr., în concert, la Bucureşti

Dirijorul Mădălin Voicu şi fiul său, pianistul Mădălin Voicu Jr., alături de Orchestra Naţională Radio, vor concerta pe 27 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti.

552 afișări
Imaginea articolului Dirijorul Mădălin Voicu şi fiul său, pianistul Mădălin Voicu Jr., în concert, la Bucureşti

Dirijorul Mădălin Voicu şi fiul său, pianistul Mădălin Voicu Jr., în concert, la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Repertoriul serii va prilejui întâlnirea publicului cu trei compozitori: muzicianul italian din epoca barocului Arcangelo Corelli, celebrul Wolfgang Amadeus Mozart şi, în cea de-a doua parte a serii, Joseph Haydn, unul dintre cei mai importanţi compozitori ai clasicismului, considerat "părintele simfoniei". Deşi nu este cel căruia îi revine efectiv "actul de naştere" al genului, l-a dezvoltat la un nivel nemaiîntâlnit până la vremea aceea şi a compus 104 simfonii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul concertului, publicul va putea asculta "Sarabanda", "Gigue" şi "Badinerie" - o suită de trei dansuri de epocă (Corelli), va putea aprecia unul dintre concertele mozartiene - "Concertul nr. 23 în la major, pentru pian şi orchestră", iar seara se va încheia cu "Simfonia nr. 85", supranumită "Regina" (de Haydn). Supratitlul este datorat, pe de o parte, faptului că era creaţia favorită a Mariei Antoinetta, regina Franţei la momentul respectiv, dar şi prezenţei, în partea a doua a lucrării, a unei romanţe franceze pe care o citează autorul.

Mădălin Voicu, fiul violonistului Ion Voicu, s-a apropiat de domeniul muzical iniţial prin studiul viorii, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky. Mădălin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii "Oltenia" şi al Filarmonicii "Paul Constantinescu", fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare. A susţinut concerte alături de Orchestra de cameră "Bucureşti", înfiinţată de către violonistul Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Pianistul Mădălin Voicu Jr. este absolvent al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii "Spiru Haret" şi a urmat apoi cursuri de măiestrie susţinute de Tatiana Nicolaevna şi Fausto Zadra la Universitatea Mozarteum din Salzburg. După debutul pe scena Sălii Radio, chiar la vârsta de 15 ani, Madălin Voicu Jr. a susţinut concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel a fost invitat al instituţiilor de profil din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Ploieşti, Satu Mare şi Constanţa. Turneele în străinătate i-au oferit prilejul de a concerta în Italia, Franţa, Turcia şi Austria.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici