Documentare româneşti într-un program special dedicat României, în Siberia (Video)

"Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala şi "Marele jaf comunist" de Alexandru Solomon se numără printre cele nouă documentare Astra Film care vor reprezenta România la Festivalul International Meetings in Siberia de la Novosibirsk (4 - 8 septembrie).

533 afișări
Imaginea articolului Documentare româneşti într-un program special dedicat României, în Siberia (Video)

"Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala

Astra Film va prezenta la festival, în cadrul unui program special dedicat României, producţii semnate de Thomas Ciulei, Alexandra Gulea, Angus Macqueen şi Ambrus Emese, care au fost proiectate la diverse ediţii Astra Film Fest.

Cu o tematică diversă, filmele abordează diferite aspecte ale realităţilor româneşti: tradiţie şi schimbare, fenomenul migraţiei şi efectele globalizării, profesiuni tradiţionale în contextul modernităţii, marginalizarea populaţiei de etnie romă.

Proiecţiile vor fi urmate de dezbateri, la care vor participa cineaşti, studenţi şi invitaţi.

O expoziţie de fotografie şi muzica tradiţională vor completa programul special al Astra Film.

Cotidianul urban românesc, dar şi cel rural, surprins de cei 40 de fotografi români şi străini în 200 de fotografii va fi prezentat în cadrul expoziţiei "Transilvania mea".

Vor susţine, de asemenea, concerte, Fanfara Zece Prăjini şi grupul Minisatul Sf. Andrei.

Un moment aparte în cadrul Festivalului din Siberia îl va constitui prezentarea Sibiului prin proiecţia filmului de 25 de minute "Sibiu 2007- Capitală Culturală Europeană", un "ghid vizual" al oraşului şi împrejurimilor lui.

Evenimentul de la Novosibirsk face parte din proiectul "Astra Film descoperă România !" şi are ca scop promovarea la nivel internaţional a creaţiei cinematografice documentare româneşti ca mijloc de cunoaştere şi înţelegere a realităţilor contemporane din România.

Proiectul "Astra Film descoperă România!" mai include organizarea unui eveniment similar în Poznan, Polonia, şi este organizat de Astra Film, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici