Documentarul "Noi Doi", de Claudiu Mitcu, în premieră mondială la Festivalul Anonimul

Cea mai recentă producţie semnată de regizorul Claudiu Mitcu, "Noi Doi", va fi proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, ce se va desfăşura între 8 şi 14 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de producătorii filmului, Parada Film.

706 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Noi Doi", de Claudiu Mitcu, în premieră mondială la Festivalul Anonimul

Festivalul Anonimul (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Documentarul "Noi Doi", care tratează situaţia minorităţilor sexuale din România, va fi proiectat în prezenţa regizorului, în 9 august. Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură "crimă" este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

Vezi lista lungmetrajelor care concurează pentru Marele Premiu.

Potrivit comunicatului, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare din societatea românească actuală. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat în 2011 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, homosexualii reprezintă unul dintre cele mai discriminate grupuri din România. De asemenea, de-a lungul timpului s-a constatat o atitudine extremistă din partea unor organizaţii vizavi de subiectul LGBT, se mai spune în comunicat.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelniţa" şi "Circul vesel" (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Documentarul "Noi Doi" este o producţie Parada Film şi va beneficia de o proiecţie de gală în această toamnă în Bucureşti.

Pe de altă parte, invitatul special al ediţiei de anul acesta a Festivalului Anonimul va fi regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, câştigătorul Marelui Premiu la Festivalul de Film de la Cannes 2011.

Festivalul din Delta Dunării va fi deschis, anul acesta, cu proiecţia filmului premiat cu Palme d'Or, anul acesta, "The Tree of Life" de Terrence Malick.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici