Doliu în lumea teatrului românesc | O mare actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti a încetat din viaţă

Giliola Motoi, actriţă a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, care a murit la 47 de ani după un stop cardio-respirator, va fi înmormântată luni, la cimitirul "Sfânta Vineri".

8768 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea teatrului românesc | O mare actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti a încetat din viaţă

Doliu în lumea teatrului românesc | O mare actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti a încetat din viaţă

Vestea a fost transmisă de colegii actriţei pe pagina de Facebook a TNB:

”O veste teribilă pentru noi toţi, pe care din păcate v-o dăm în această zi:
Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” se desparte astăzi de o mare artistă: GILIOLA MOTOI a încetat din viaţă la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri şi mai trişti. A fost Veronica Micle, a fost Miţa Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toţi a fost şi va fi Giliola Motoi, o actriţă de o mare sensibilitate şi cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. Noi, cu siguranţă, nu o vom uita!”, se menţionează în comunicat.

Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, în aceeaşi zi, de la ora 12.00.

Născută la Brăila, în 1969, actriţa a absolvit Academia de Arte Luceafărul, Bucureşti în 1996, la clasa profesorului George Motoi, cel care avea să îi devină soţ.

În perioada 1988-1996 a jucat la Teatrul Maria Filotti din Brăila.

Din 1996 a fost actriţă a Teatrului Naţional I.L.Caragiale, şi a apărut în spectacole ca "Năluca", "Regele şi cadavrul", 'Generaţia de sacrificiu", 'Omul din La Mancha", 'Coada" sau "Ultima Oră".

În actuala stagiune juca în spectacolul "Cinci femei de tranziţie".

Giliola Motoi a fost distinsă cu Premiul Naţional de Interpretare "Elvira Godeanu" acordat de Asociaţia Umoriştilor din România (A.U.R), pentru rolul Magda Minu din piesa "Ultima oră" de Mihail Sebastian. 


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici