"Două explozii în Casa Albă. Preşedintele Barack Obama este rănit" - Mesaj fals pe contul de Twitter al Associated Press

Hackeri au pătruns în mod ilegal pe contul de Twitter al agenţiei Associated Press, postând un mesaj fals privind producerea a două explozii la Casa Albă şi anunţând, în mod fals, că preşedintele Barack Obama ar fi rănit, anunţă instituţia media.

9267 afișări
Imaginea articolului "Două explozii în Casa Albă. Preşedintele Barack Obama este rănit" - Mesaj fals pe contul de Twitter al Associated Press

"Două explozii în Casa Albă. Preşedintele Barack Obama este rănit" - Mesaj fals pe contul de Twitter al Associated Press (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc marţi după-amiază.

Mesajul fals postat de hackeri pe contul de Twitter al Associated Press era următorul: "Două explozii în Casa Albă; preşedintele Barack Obama este rănit". Mesajul a fost distribuit la aproximativ două milioane de utilizatori Twitter afiliaţi contului AP.

Contul de Twitter @AP a fost suspendat în urma incidentului. "Este vorba de un mesaj fals. Este tot ce ştiu până acum", a explicat un purtător de cuvânt al agenţiei de ştiri Associated Press.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici