Două săptămâni cu proiecţii de film francez în aer liber

Bucureştenii pot vedea, până pe 29 iulie, la grădina-cinema E-Uranus, o serie de 16 filme franceze cu staruri ca Alain Delon, Catherine Deneuve, Gerard Depardieu, Jean Reno şi Jeanne Moreau.

1 afișare
Imaginea articolului Două săptămâni cu proiecţii de film francez în aer liber

Două săptămâni cu proiecţii de film francez în aer liber

Filmele sunt reunite de Ambasada Franţei la Bucureşti şi de Institutul Francez sub genericul "Un été au Cinéma"/"O vară la cinema", în dorinţa de a reînvia la Bucureşti "plăcerea profundă şi magică a cinematografului în aer liber".

Evenimentul s-a deschis vineri seară, cu filmul "8 femei", în regia lui Francois Ozon, avându-le în distribuţie pe Catherine Deneuve, Danielle Darieux, Fanny Ardant, Isabelle Huppert, Emmanuelle Beart, Ludivine Sagnier, Virginie Ledoyen şi Firmine Richard.

Accesul la proiecţiile din cele 14 seri ale manifestării este liber.

Potrivit lui Hervé Bolot, ambasadorul Franţei la Bucureşti, pariul iniţiatorilor este de a organiza "un eveniment festiv, popular şi gratuit", care să aibă acelaşi succes la Bucureşti ca la Paris, Atena şi Madrid, "unde cinematograful în aer liber are tot mai mulţi spectatori".

"Pariul nostru este să arătăm că Bucureştiul nu e părăsit de toţi locuitorii săi pe timpul verii şi manifestările culturale accesibile îi seduc pe cei care rămân în oraş", a spus ambasadorul Franţei la deschiderea de vineri seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici