DraCOOLa, festival de filme horror şi fantasy, la Braşov

Festivalul de filme horror şi fantasy DraCOOLa, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), va avea loc la Braşov, în perioada 4-10 august, a declarat pentru MEDIAFAX George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

94 afișări
Imaginea articolului DraCOOLa, festival de filme horror şi fantasy, la Braşov

DraCOOLa, festival de filme horror şi fantasy, la Braşov

George Scripcaru, primarul Braşovului, a declarat pentru MEDIAFAX că, în urma unei şedinţe a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul pentru Festivalul Internaţional de Film DraCOOLa, care va fi finanţat cu o suma totală de circa 350-400.000 de euro, aceasta urmând să fie "împărţită între municipalitate şi surse colaterale, cum ar fi sponsorii".

"Este un festival care se adresează atât oamenilor din Braşov, cât şi turiştilor şi pasionaţilor de film. Vom avea două sau trei locaţii pentru proiecţii în aer liber, dar probabil va exista şi o locaţie indoor, pentru proiecţii în timpul zilei, festivalul urmând să aibă mai multe secţiuni", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Gligor, director de programe în cadrul APFR.

De asemenea, el a precizat că, prin acest festival, îşi propun să intre în Federaţia europenă a festivalurilor de film fantastic şi horror, care grupează şapte-opt festivaluri din Europa. Printre festivalurile filiale ale acestei federaţii se află Fantasporto (organizat la Porto), Brussels International Festival of Fantastic Film (Bruxelles), Amsterdam Fantasy Film Festival, Neuchatel International Fantasy Film Festival, Cinénygma Luxembourg International Film Festival şi Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

APFR a primit, în cadrul sesiunii de finanţări pentru organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme interne şi internaţionale, organizată de Centru Naţional al Cinematografiei (CNC), suma de 200.000 de lei.

O hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Braşov, din 31 martie 2008, arată, la articolul 1, că "se aprobă participarea Municipiului Braşov în calitate de co-organizator al evenimentului «DraCOOLa International Film Festival Braşov», ediţia I, în perioada 4 - 10 august 2008" şi, la articolul 2, că "se aprobă decontarea de către Municipiul Braşov a cheltuielilor legate de desfăşurarea acestui eveniment, respectiv premii, tipărituri, cazare, birou – comunicare – IT, diverse, în limita fondurilor aprobate în bugetul local pentru această destinaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici