Dracula Film Festival 2015: filmul "JeruZalem" a câştigat marele premiu

Producţia israeliană "JeruZalem", de Doron şi Yoav Paz, a primit marele premiu al celei de-a treia ediţii a Dracula Film Festival, care s-a desfăşurat în perioada 7 -11 octombrie, la Braşov.

196 afișări
Imaginea articolului Dracula Film Festival 2015: filmul "JeruZalem" a câştigat marele premiu

Câştigătorul Dracula Film Festival 2015: "JeruZalem"

Pelicula prezintă povestea a două turiste americane care se află, în timpul Apocalipsei, în Ierusalim. Invazia demonilor şi a creaturilor mitologice este filmată de una dintre turiste prin intermediul Google Glass, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Juriul competiţiei de lungmetraj, format din compozitorul Simon Boswell, criticul de film Emanuel Lăzărescu şi artistul grafic Alexandru Ciubotariu, a ales producţia "pentru ineditul mod de a prezenta povestea cu ajutorul tehnologiei «viitorului» şi de a-l face părtaş pe spectator la evenimentele de pe ecran".

În plus, au fost acordate două menţiuni speciale filmelor "Demonul Liza/ Liza, the Fox-Fairy" (Ungaria), de Károly Ujj Mészáros, pentru cel mai bun mod de folosire a muzicii de film, şi lungmetrajului românesc "Un film pentru Anne/ Be my cat: a film for Anne", de Adrian Ţofei, "pentru că este sinistru, neliniştitor şi dureros de privit; o combinaţie perfectă între interpretarea actoricească şi idee".

Trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional i-a fost acordat lui Roberto San Sebastian, regizorul filmului "Yayos" (Spania), pentru "inteligenţa cu care citează discret din David Lynch şi din filmul cult «Invasion of Body Snatchers», realizând un horror psihologic extrem de tensionant. Scenariul parabolă relevă psihoza posibilă în cadrul unei societăţi bolnave unde empatia exagerată denotă ipocrizie şi falsitate".

Juriul competiţiei de scurtmetraj internaţional a fost format din Marta Anaïs García Hermosilla, artist plastic şi selecţioner al festivalului Cryptshow (Spania), monteur-ul Eugen Kelemen şi criticul de film Sebastian Ceolca.

"În ataş", filmul regizat de Mircea Bobînă, este câştigătorul Trofeului Vlădutz acordat celui mai bun scurtmetraj românesc. "Ne-a plăcut felul în care am fost transpuşi în nebunia personajelor principale încă din primele minute. Cadrele apropiate, punerea în context, ritmul alert, finalul, toate dau un film pe care l-am recomanda oricărui vrea să vadă un mic thriller psihologic", şi-a motivat alegerea juriul compus din criticul de film Andrei Şendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, şi bloggerul Ovidiu Eftimie.

O menţiune specială a fost acordată şi scurtmetrajului "Vacanţă la ţară", de Andrei Tănase, pentru scenariu. "Ar putea fi un pilot bun pentru un Twin Peaks românesc, în care doi copii merg în vacanţă la ţară şi au parte de tot felul de întâmplări bizare".

Cea de-a treia ediţie a Dracula Film Festival a avut loc loc la Teatrul "Sică Alexandrescu", Cinema One, Cinemateca Patria şi Sala Patria.

Dracula Film Festival este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History, un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici