"Dracula Is Dead", lansată de Jim Rosapepe şi soţia sa, Sheilah Kast, la Gaudeamus

Jim Rosapepe, fost ambasador al SUA în România, în perioada 1998 - 2001, şi soţia sa, jurnalista Sheilah Kast, şi-au lansat, vineri, cartea "Dracula Is Dead", la Târgul de Carte Gaudeamus, care se desfăşoară până duminică la Complexul Romexpo din Capitală.

221 afișări
Imaginea articolului "Dracula Is Dead", lansată de Jim Rosapepe şi soţia sa, Sheilah Kast, la Gaudeamus

"Dracula Is Dead", lansată de Jim Rosapepe şi soţia sa, Sheilah Kast, la Gaudeamus (Imagine: Ilie Fugaru/Mediafax Foto)

"Unii au întrebat de ce «Dracula mort»? Cred că răspunsul este: «pentru că România trăieşte». Dracula e un mit. Şi, de secole, au existat mituri care au ţinut România în urmă", a declarat Rosapepe.

"Cred că această carte va fi de interes mai ales pentru americanii care sunt interesaţi de România, care călătoresc în România, care au legătură cu România (...). Aşteptăm cu nerăbdare să citiţi cartea, să vă aflăm reacţiile, comentariile", a mai spus el.

De asemenea, fostul ambasador a declarat că îşi doreşte ca oamenii din afară să afle despre ospitalitatea şi căldura românilor, să înţeleagă aceste valori.

"Am avut atât de multe experienţe interesante, am cunoscut atât de mulţi oameni minunaţi. Această carte a fost scrisă prin ochi americani pentru americani. Dar sperăm că vom putea atrage şi atenţia câtorva români pentru a-şi observa realizările", a spus, la rândul său, coautoarea Sheilah Kast, soţia fostului ambasador.

Intitulată "Dracula is Dead" şi având ca subtitlu "How Romanians Survived Communism Ended It and Emerged since 1989 as the New Italy", cartea este în primul rând o colecţie de memorii din perioada mandatului de ambasador al lui Rosapepe (1998 - 2001), dar şi de note de călătorie, obiceiuri şi tradiţii, istorie românească şi realităţi cotidiene, redate într-un stil jurnalistic concis şi destins, ca văzute prin ochiul americanului curios şi trăite prin contact direct.

Cartea a fost publicată pentru a coincide cu sărbătorirea a 20 de ani de la căderea comunismului în Europa de Est.

Sheilah Kast este o jurnalistă premiată, cunoscută telespectatorilor posturilor de televiziune PBC, ABC şi CNN, precum şi ascultătorilor NPR. Este gazda emisiunii săptămânale "Inside E Street", difuzată de AARP, precum şi a show-ului propriu, transmis zilnic de WYPR, radioul public din Maryland.

Jim Rosapepe a reprezentat SUA ca ambasador în România în perioada 1998 - 2001. Rosapepe a revenit la Maryland, unde este senator şi face parte din diferite consilii de administraţie ale mai multor fonduri de investiţii şi diverse companii active în Europa şi fosta Uniune Sovietică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici