"Dragostea în vremea holerei", în premieră mondială la Festivalul de la Rio

Ecranizarea romanului lui Gabriel Garcia Marquez "Dragostea în vremea holerei" va fi prezentată în premieră mondială la Festivalul de Film de la Rio de Janeiro, unde va fi proiectat, într-o secţiune specială, şi filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, potrivit Hollywood Reporter.

2 afișări
Imaginea articolului "Dragostea în vremea holerei", în premieră mondială la Festivalul de la Rio

"Dragostea în vremea holerei", în premieră mondială la Festivalul de la Rio

Producţia New Line "Dragostea în vremea holerei", bazată pe romanul cu acelaşi titlu scris de laureatul premiului Nobel Gabriel Garcia Marquez, va fi prezentată în închiderea Festivalului de la Rio, care se va desfăşura în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Filmul "Dragostea în vremea holerei", în regia lui Mike Newell, prezintă o poveste de dragoste înfiripată între trei persoane, care se întinde pe parcursul a 30 de ani.

Romanul a fost adaptat pentru marele ecran de Ronald Harwood, câştigător al unui premiu Oscar pentru scenariul filmului "Pianistul".

Din distribuţie fac parte actorul spaniol Javier Bardem, actriţa italiană Giovanna Mezzogiorno, actorul columbian John Leguizamo şi actorii americani Benjamin Bratt şi Liev Schreiber.

Festivalul de la Rio de Janeiro se va deschide cu o altă premieră, filmul "Elite Squad", cea mai recentă producţie a regizorului brazilian Jose Padilha.

La eveniment vor fi prezentate 300 de filme, din 60 de ţări, inclusiv peste 80 de filme prezentate în premieră în America Latină.

În competiţie au fost selectate 18 lungmetraje şi documentare.

Festivalul are o secţiune specială dedicată Chinei, ţara oaspete la ediţia de anul acesta. Printre filmele prezentate se numără "Curse of the Golden Flower", în regia lui Zhang Yimou.

În secţiunea Panorama, dedicată cinematografiei internaţionale, vor fi prezentate filme favorite la festivalurile din lume de anul acesta precum "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu (Palme d'Or la Cannes), "I'm Not There" de Todd Haynes, "The Darjeeling Limited" de Wes Anderson şi "Paranoid Park" de Gus Van Sant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici