Duelul "Caramitru - Mălăele, câte-n lună şi în stele" revine pe scena TNB, pe 29 septembrie

Spectacolul "Caramitru - Mălăele, câte-n lună şi în stele", unul dintre cele mai apreciate momente teatrale din România, revine la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), cu o reprezentaţie care va avea loc pe 29 septembrie, de la ora 20.00.

1406 afișări
Imaginea articolului Duelul "Caramitru - Mălăele, câte-n lună şi în stele" revine pe scena TNB, pe 29 septembrie

Duelul "Caramitru - Mălăele, câte-n lună şi în stele" revine pe scena TNB, pe 29 septembrie (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin şi o muzică desăvârşită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin, întâlnirile "Caramitru-Mălăele" de la TNB au devenit un reper fix pe agenda iubitorilor de teatru din Capitală, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Mereu surprinzător, mereu diferit şi mereu de excepţie, "Caramitru - Mălaele, câte-n lună şi în stele" este un spectacol de improvizaţie.

Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos şi ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Ion Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligenţă şi iscusinţă, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe William Shakespeare, Nichita Stănescu şi George Topârceanu.

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Deşi are o structură şi o educaţie orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat şi alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazzului contemporan, până la world music şi pop.

În zeci de ani de carieră, Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele nu au avut ocazia să-şi dea replica, nici în film, nici în teatru, deşi publicul aştepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experienţă şi har, şi dragostea pentru teatru şi pentru poezie. Mult aşteptatul moment a venit în toamna anului 2011, când cele două forţe s-au unit pentru prima dată pe aceeaşi scenă.

Ajuns la cel de-al cincilea sezon, timp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă, atât la reprezentaţiile din Bucureşti, cât şi în turneele programate în ţară, spectacolul "Caramitru Mălăele, câte-n lună şi în stele" începe noua stagiune cu seria reprezentaţiilor de gală.

Reprezentaţia va avea loc în Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Biletele au fost puse în vânzare şi sunt disponibile la casa de bilete a TNB, dar şi online, pe www.bilet.ro, precum şi în reţeaua agenţiilor Eurolines & Tui TravelCenter, preţurile acestora fiind de 80 de lei şi 100 de lei, în funcţie de categoria de loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici