Dulapurile anticarilor de la Universitate, pictate de artişti, prin programul I love Bucharest

Dulapurile anticarilor de la Universitate sunt pictate, de marţi, cu scene realist-comice din viaţa cotidiană a bucureştenilor, de artiştii implicaţi în noul proiect marca I love Bucharest - "Aventurile lui MR Urban", informează organizatorii, Asociaţia din Pod şi Fundaţia Mora.

43 afișări
Imaginea articolului Dulapurile anticarilor de la Universitate, pictate de artişti, prin programul I love Bucharest

Dulapurile anticarilor de la Universitate, pictate de artişti, prin programul I love Bucharest (Imagine: Irina Priscariu/Mediafax Foto)

Echipa I love Bucharest revine în spaţiul public cu un nou proiect de artă publică destinat Capitalei şi locuitorilor săi: "Aventurile lui MR Urban".

Proiectul începe cu o serie de ilustraţii de tip bandă desenată, pe care artiştii le pictează, de marţi, timp de circa două săptămâni, pe dulapurile anticarilor de la Universitatea din Bucureşti. Cele 22 de dulapuri de pe Bulevardul Regina Elisabeta devin suportul unei serii de scene realist-comice din viaţă cotidiană a lui MR Urban - simbol al bucureşteanului obişnuit.

Intervenţia artistică în situ pe care o realizează artiştii I love Bucharest la Universitate reprezintă o prima etapă a "Aventurilor lui MR Urban", care vor continua cu o serie de animaţii video ce vor fi proiectate în octombrie-noiembrie în staţiile de metrou din Bucureşti. Realizatorii de animaţii sunt invitaţi să creeze materiale, pe care să le înscrie în proiect.

Folosind artele vizuale că mijloc de expresie, "Aventurile lui MR Urban" reprezintă un apel la bună creştere, la schimbare, o reflexie a realităţii citadine comune dedicată schimbării comportamentului civic al cetăţeanului din România şi în special din Bucureşti. Frecvente în spaţiul public şi în comunitatea urbană bucureşteană, lipsa de respect faţă de cei din jur, agresivitatea verbală, agresivitatea în trafic, vulgaritatea excesivă, lipsa de înţelegere, de toleranţă şi bunăvoinţă, indiferenţa faţă de cei din jur, nepăsarea, tristeţea oamenilor pe stradă, lipsa de solidaritate, mitocănia, lipsa de toleranţă sunt câteva dintre problemele recunoscute de majoritatea cetăţenilor urbani, cu vârste, pregătiri şi statuturi sociale dintre cele mai diferite, potrivit celor de la I love Bucharest.

Proiect din cadrul programului de artă publică I love Bucharest, "Aventurile lui MR Urban" este organizat de Asociaţia din Pod cu sprijinul Fundaţiei Mora şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

I love Bucharest este un program inovativ şi de acţiune, concentrat pe regenerarea spaţiului public din Capitală prin intervenţii artistice şi proiecte de artă publică propuse şi realizate de artişti vizuali. I love Bucharest este mai mult decât o declaraţie, este o proiectare a unui viitor determinat de acţiunile prezente ale artiştilor, realizate pentru şi împreună cu locuitorii Capitalei, instituţii publice şi companii private, prin proiecte educaţionale, animaţii, intervenţii artistice, proiecte de artă publică şi de artă comunitară, într-o abordare angajantă, participativă şi deschisă.

Printre proiectele I love Bucharest se numără şi metroART, ce a inclus amplasarea băncilor-zebre în staţia de metro Piaţa Victoriei, pentru a semnaliza prezenţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", şi realizarea picturilor murale care au schimbat aspectul staţiei de metrou Gara de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici