Echipa Realitatea TV a fost reţinută temporar la Cairo, de către armată

Echipa Realitatea TV, formată din reporterul Cristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte, a fost reţinută de armată la Cairo, joi dimineaţă, cei doi fiind duşi la o secţie de poliţie improvizată într-o baracă, unde militarii le-au confiscat o casetă şi apoi i-au eliberat, informează Realitatea TV.

68 afișări
Imaginea articolului Echipa Realitatea TV a fost reţinută temporar la Cairo, de către armată

Echipa Realitatea TV a fost reţinută temporar la Cairo, de către armată

Reporterul Cristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte au fost duşi la o secţie de poliţie improvizată într-o baracă, fiind invocat faptul că nu au autorizaţie pentru a filma pe stradă. Militarii au vrut să vizioneze imaginile filmate de echipă joi dimineaţă, le-au confiscat o casetă şi apoi i-au eliberat.

"Au văzut că nu avem acea autorizaţie, nu pentru că nu am fi cerut-o, pentru că noi am solicitat o acreditare din partea Guvernului egiptean, însă nu am primit niciun fel de răspuns din cauză că Ministerul Informaţiilor, care ar fi trebuit să emită acreditarea, a fost distrus şi nimic nu mai funcţionează. În aceste condiţii, din punctul lor de vedere ne desfăşurăm activitatea ilegal", a spus Zărescu la Realitatea TV, în momentul în care era reţinut.

Reporterul a povestit că au fost duşi la un birou al poliţiei împrovizat într-o baracă, direct pe stradă. "Ni se verifică camera de luat de vederi. Vor să vadă ce anume am filmat. Să sperăm că nu ne confiscă imaginile. Sunt imagini pe care le-am filmat de dimineaţă în timpul luptelor din Piaţa Libertăţii", a povestit reporterul Cristian Zărescu înainte de percheziţie.

La secţia de poliţie, se aflau în acel moment mai multe echipe de jurnalişti care urmau să fie controlate de poliţie. "Suntem într-o secţie de poliţie improvizată, într-o baracă pe şosea. Alături de noi mai sunt patru jurnalişti, din Finlanda. Am luat legătura cu ambasada, au trimis pe cineva către noi. Dacă nu ne dau drumul vor veni cei de la ambasadă. Nu au ceva cu noi, ci vor să vadă imaginile pe care le-am filmat azi", a mai spus atunci Zărescu.

Totodată, miercuri, echipa TVR formată din reporterul Adelin Petrişor şi un cameraman a fost reţinută ilegal de civilii dintr-un cartier sărac din Cairo, după cum a anunţat la momentul respectiv TVR.

Televiziunea Publică a transmis, într-un anunţ postat pe site-ul TVR, că Adelin Petrişor şi cameramanul TVR au fost legitimaţi şi ameninţaţi cu cuţitul în timp ce încercau să realizeze un material, situaţia detensionându-se în cele din urmă.

Translatorul echipei a fost acuzat de trădare. În plus, echipa TVR a fost forţată să predea caseta din camera de filmat, a menţionat sursa citată.

Totuşi, Adelin Petrişor şi operatorul său au reuşit să sune la ambasadă şi să detensioneze situaţia, în cele din urmă ei fiind eliberaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici