Echipa redacţională a Re:publik a părăsit revista

Echipa redacţională a Re:publik, formată din Mihai Chirilov, Ana Maria Sandu, Anca Grădinariu şi Carmen Gociu, a părăsit revista, urmând să lanseze Rekino, titlu disponibil momentan în format online, la adresa www.rekino.ro, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Chirilov, fost redactor-şef al Re:publik.

252 afișări
Imaginea articolului Echipa redacţională a Re:publik a părăsit revista

Fostul redactor şef al Re:publik, Mihai Chirilov (Imagine: Mediafax Foto)

Chirilov a declarat că revista Re:publik continuă să apară pe piaţă, precizând că nu poate spune sub ce formă şi cu ce echipă.

Totodată, el a mai spus că, odată cu plecare echipei redacţionale, Re:publik a pierdut şi o parte dintre colaboratorii revistei, reorientaţi către Rekino.

"În iunie a apărut ultimul număr al revistei Re:publik în formula redacţională care a impus-o pe piaţă în ultimii trei ani", potrivit fostei echipe redacţionale a Re:publik.

Revista de film şi muzică Re:publik a fost lansată în mai 2005 şi îşi datorează reputaţia, dobîndită de-a lungul a 39 de numere, spiritului lipsit de compromisuri, tonului dezinhibat şi, nu în ultimul rând, conceptului inedit gândit şi susţinut de echipa redacţională.

"Pentru membrii redacţiei, concurenţa au reprezentat-o revistele de acelaşi profil din străinătate. Provocarea a fost să dovedim că o astfel de revistă profesionalizată şi branşată la actualitatea locală şi internaţională poate exista şi la noi. Adică o revistă de colecţie, cu o grafică atractivă şi texte consistente, dar şi cu un DVD gratuit lunar cu filme de autor, în conformitate cu spiritul revistei şi cu aşteptările cititorilor de la o asemenea publicaţie", informează fosta echipă redacţională.

Membrii echipei redacţionale motivează plecarea de la Re:publik prin diferenţe de viziune şi neînţelegeri între board-ul revistei şi echipa redacţională: "Din păcate, diferențele de viziune şi neînţelegerile dintre board-ul revistei şi echipa redacţională ne-au determinat să ne retragem din această combinaţie. Ne-am confruntat cu lipsa unei promovări eficiente (esenţială pentru orice publicaţie), cu bugete de austeritate şi o distribuţie aproximativă şi aproape sinucigaşă".

Publicaţia a fost înfiinţată de Re:Cool Media SRL, o cooperare între acţionarii revistei Igloo, Bruno Andreşoiu şi Adrian Ciocăzanu, şi studioul de producţie al lui Tudor Giurgiu, directorul Festivalului de Film Transilvania - TIFF.

Contactat de MEDIAFAX, Tudor Giurgiu, acţionar al companiei Re:Cool Media SRL, a declarat că revista Re:publik va continua să apară pe piaţă, dar că încă nu s-a stabilit o nouă formulă pentru aceasta, existând discuţii în acest sens.

"Concluzia este că am decis, de comun acord şi pe cale amiabilă, să oprim temporar apariţia revistei sub forma aceasta de colaborare", a declarat Giurgiu.

"Continuăm revista, dar nu ştim încă sub ce formă", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici