Ediţia de Crăciun a Proms of Delight - în memoria lui Luciano Pavarotti

Concertul de Crăciun din seria Proms of Delight, care va avea loc pe 9 decembrie, la Ateneul Român din Bucureşti, reunind peste 100 de artişti, va fi dedicat memoriei regretatului tenor Luciano Pavarotti, informează organizatorii.

1 afișare
Imaginea articolului Ediţia de Crăciun a Proms of Delight - în memoria lui Luciano Pavarotti

Ediţia de Crăciun a Proms of Delight - în memoria lui Luciano Pavarotti

Spectacolul special de Crăciun va fi susţinut de către Bucharest Symphonic Pops, orchestră formată din muzicieni ai Filarmonicii "George Enescu", ai Orchestrei Naţionale şi Big-Band-ului Radio, dirijorii urmând să fie Ion Ionescu-Galaţi şi Ionel Tudor. De asemenea, concertul îi va prezenta şi pe solista Maria Jinga, mezzo-soprană la Opera Naţională din Bucureşti, Vlad Miriţă, tenor la Opera Naţională din Bucureşti, soprana Daniela Vlădescu de la Teatrul Naţional de Operată "Ion Dacian", alături de care vor cânta şi alţi doi invitaţi speciali - Paula Seling şi Aura Urziceanu.

Pe lângă aceştia, la eveniment îşi vor da concursul şi Cătălin Josan, student la Universitatea de Muzică Bucureşti şi câştigător al concursului Megastar, Andreea Teodorescu, studentă în anul II la canto la Universitatea de Muzică Bucureşti, precum şi un trio vioară-pian-flaut, format din câştigătorii concursului "Se caută Enescu".

Organizat în coproducţie cu TVR, spectacolul va fi înregistrat şi transmis de TVR 1 în grila de programe difuzate cu ocazia Crăciunului.

Repertoriul va cuprinde piese corale, orchestrale-uverturi, valsuri, muzică de film, arii din opere, musical, concert de jazz simfonic pentru pian şi orchestră, cross-over, trecând de la genul liturgic la cel simfonic şi la cel clasic contemporan.

Create după conceptul original BBC Proms, concertele Proms of Delight aduc în prim plan nume mari ale scenei româneşti şi vizează în egală măsură toate genurile muzicale.

Preţul biletelor la eveniment este de 200, 250, 300 sau 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici