Editura ALL returnează premiul obţinut la Gaudeamus

Editura ALL returnează premiul obţinut la cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învătură şi declară că s-a făcut o eroare în clasificare, informează un comunicat.

68 afișări
Imaginea articolului Editura ALL returnează premiul obţinut la Gaudeamus

Editura ALL returnează premiul obţinut la Gaudeamus (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Unul dintre trofeele Gaudeamus 2010 a revenit Editurii ALL, care a primit premiul I - votul publicului, la categoria editurilor cu mai puţin de 100 de titluri publicate în 2009.

"Semnalăm că Editura ALL a fost încadrată în mod greşit în categoria editurilor cu mai puţin de 100 de titluri publicate în anul 2009 (faţă de numărul real de 188 de titluri publicate) şi, în felul acesta, a devenit beneficiarul nemeritat al premiului I al publicului la aceasta categorie", se arată în comunicatul companiei.

"În consecinţă, editura returnează premiul care nu i se cuvine şi îşi exprimă speranţa unor criterii mai riguroase şi a unor informări mai precise, în viitor, din partea organizatorului", se încheie documentul.

Pe de altă parte, directorul Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein, a declarat pentru MEDIAFAX că aceste clasificări au fost realizate în urma informaţiilor obţinute de la Biblioteca Naţională a României. "În locul lor, m-aş bucura că publicul a apreciat prestaţia lor. Eu nu am făcut decât să le înmânez premiul", a adăugat acesta.

Humanitas, Rao şi Nemira s-au numărat printre editurile cu peste 200 de titluri publicate în 2009 premiate la Târgul de carte Gaudeamus, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, în ultima zi a manifestării. Humanitas s-a situat pe primul loc la categoria "cea mai bună editură cu peste 200 de titluri", în timp ce Rao şi Nemira s-au clasat pe al doilea şi, respectiv, al treilea loc în clasament.

Pe de altă parte, premiul pentru cea mai bună editură cu între 100 şi 200 de titluri a revenit editurii Adevărul, iar premiul pentru cea mai bună editură cu mai puţin de 100 de titluri, a fost acordat grupului ALL.

Premiul pentru cea mai râvnită carte a târgului a revenit volumului "Crimele Revoluţiei", de Grigore Cartianu.

Premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice, iar premiul de excelenţă - editurii Polirom, pentru colecţia "Ego.Proză".

Totodată, premiul pentru traducere a revenit Antoanetei Ralian. De altfel, premiul a fost acordat în premieră la Gaudeamus anul acesta şi, din 2011, va purta numele Antoanetei Ralian.

Şi MEDIAFAX s-a numărat printre premianţii Târgului de carte Gaudeamus, primind distincţia pentru cea mai bună agenţie de presă. Distincţia a fost acordată la categoria "presă".

La aceeaşi categorie au mai fost acordate următoarele distincţii: premiul pentru cea mai bună publicaţie - Adevărul, premiul pentru cel mai bun radio - Radio Guerrilla, premiul pentru cea mai bună televiziune - TVR Cultural. În plus, premiul pentru online a revenit site-ului romanialibera.ro.

Premiile pentru agenţie de presă şi online au fost acordate în urma monitorizării materialelor publicate despre ediţia 2010 a Târgului de carte Gaudeamus, restul distincţiilor fiind acordate în urma votului publicului.

Premiul Miss Lectura a fost acordat Alexandrei Tudoran, iar Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a premiat Salonul Internaţional de Inventică.

Târgul de Carte Gaudeamus s-a desfăşurat la Pavilionul Central Romexpo din Capitală, în perioada 18 - 22 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici