"Eduard al III-lea" şi "Ecaterina cea Mare", premiere-eveniment la TNB

Alexandru Tocilescu montează, în premieră naţională, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), "Eduard al III-lea", de William Shakespeare şi Cornel Todea pune în scenă "Ecaterina cea Mare" de George Bernard Shaw, cele două spectacole fiind cele mai importante noutăţi ale începutului de an, la TNB.

6 afișări
Imaginea articolului "Eduard al III-lea" şi "Ecaterina cea Mare", premiere-eveniment la TNB

Foto www.tnb.ro

"Eduard al III-lea", piesă atribuită recent lui William Shakespeare, montată în premieră naţională, într-o viziune modernă, anume concepută pentru Sala Mare, "se află într-un stadiu foarte avansat de pregătire", potrivit TNB.

Eduard al III-lea, regele Angliei, va fi întruchipat de Ion Caramitru, sub îndrumarea regizorală a lui Alexandru Tocilescu, sub bagheta căruia s-a născut şi "Hamlet", interpretat tot de Ion Caramitru, directorul TNB.

După premiera cu "Eduard al III-lea", care va avea loc la Sala Amfiteatru, la TNB, Cornel Todea va pune în scenă "Ecaterina cea Mare", de George Bernard Shaw. Spectacolul reuneşte, alături de mari actori ai scenei româneşti, ca Maia Morgenstern şi Ştefan Iordache, patru dintre cei şapte tineri actori primiţi de curând, prin concurs, în trupa TNB: Alexandru Nedelcu, Ana Macovei, Mihai Calotă şi Florin Lăzărescu.

Rodica Popescu Bitănescu pregăteşte, pentru începutul acestui an, spectacolul "Încă-i bine!", în programul "Uşi deschise pentru toţi". Actriţa revine pe scena Naţionalului în triplă ipostază, de autor dramatic, regizor şi interpret. "Încă-i bine!", prima piesă pe care a scris- o după marele succes înregistrat cu "Cinci femei de tranziţie", urmează să intre în repetiţii peste câteva zile, iar premiera este prevăzută pentru sfârşitul lunii martie, la Sala 99. Programul "Uşi deschise pentru toţi" a debutat anul trecut, cu spectacolul "Cu uşile închise", de Jean-Paul Sartre.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, anul trecut, de Ion Caramitru, directorul TNB, acesta arăta că activitatea teatrului va fi condiţionată, în 2008, de începerea lucrărilor de consolidare şi modernizare a clădirii din Piaţa Universităţii. "Sala Atelier şi Sala Amfiteatru sunt primele care vor intra în reparaţii, suntem în negocieri cu diferite instituţii pentru a juca în ele spectacolele noastre în perioada de şantier, ne gândim la Sala Rapsodia, de pe Lipscani, care aparţine Cartelul Alfa, şi la Sala Arcub, pentru care va trebui să încheiem anumite înţelegeri. Sala Mare va intra ultima în şantier şi va funcţiona până în ultimul moment, când celelalte săli vor fi deja gata", declara, atunci, Caramitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici