Eminescu, Brâncuşi şi Cioran, colegi în echipa naţională. FRF a lansat proiectul Naţionala Culturii

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Federaţia Română de Fotbal şi Artmark au lansat luni o expoziţie specială cu tema “Naţionala Culturii”, constând într-o serie de tricouri din colecţia „Euro 2024”, cu numele unor însemnaţi oameni de cultură.

176 afișări
Imaginea articolului Eminescu, Brâncuşi şi Cioran, colegi în echipa naţională. FRF a lansat proiectul Naţionala Culturii

Eminescu, Brâncuşi şi Cioran, colegi în echipa naţională. FRF a lansat proiectul Naţionala Culturii

Începând din 15 ianuarie, tricourile sunt expuse la Galeriile Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă, la adresa strada C.A. Rosetti numărul 5. Ulterior, în luna mai, acestea vor face parte dintr-o licitaţie caritabilă specială, din seria Licitaţiilor de Fapte Bune. Banii adunaţi cu ocazia acestui eveniment vor fi donaţi unei cauze umanitare dedicate luptei împotriva abandonului şcolar.

Tricourile sunt inscripţionate cu numele unor mari personalităţi culturale din istoria României: Mihai Eminescu, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Dimitrie Cantemir, Lucian Blaga, Mircea Eliade, Ion Luca Caragiale sau Emil Cioran.

Tricoul Echipei Naţionale este acelaşi pe care tricolorii l-au purtat în preliminariile de anul trecut, la finalul cărora au obţinut calificarea la Campionatul European, unde România revine după o pauză de 8 ani.

„Lansat în martie 2023, tricoul este conceput pentru a rezista la toate presiunile şi provocările pe care suporterii le întâmpină, de la lacrimi şi emoţii până la minutele tensionate de la finalul meciurilor.

Echipamentul poartă brâul tradiţional, drept un simbol al valorilor care ne-au ţinut uniţi de-a lungul timpului şi care ne vor face să mergem înainte cu încredere. Încă de la lansare a existat o legătură între tricou şi cultura naţională.

Fontul folosit pentru personalizarea acestuia este în ton cu elementele tradiţionale şi împrumută liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, ca un simbol al iubirii infinite a suporterului român pentru echipa naţională şi a motivaţiei tricolorilor de a le aduce acestora satisfacţie.”, scrie frf.ro, în prezentarea proiectului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici