Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: CNA - ruinată de gâlceavă, vinovată de spectacolul denigrărilor TV

O zi de muncă, 8/9 februarie, la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Vin la timp membrii, puţin sub cvorum. Ordinea de zi, plină de amenzi contra televiziunilor. Se pleacă cu replica ”Nu e nimeni fraier”. Sau se rămâne cu replica”nemernici ordinari”. Model de comunicare în instituţia Comunicării.

709 afișări
Imaginea articolului Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: CNA - ruinată de gâlceavă, vinovată de spectacolul denigrărilor TV

Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: CNA - ruinată de gâlceavă, vinovată de spectacolul denigrărilor TV

În sală: Rusu, Herjeu, Gubernat, Gabrea, Borsos, Buda şi Cristea. Georgescu, preşedinta, vine după-amiază. Cică, are grijă de copilul lui Borsos. Borsos, pleacă după amiază, s-a învoit pentru a-şi îngriji copilul. Tufeanu şi Popescu, în concediu de odihnă. Jucan e vedetă, nu vine şi nu vine! ”Nu e nimeni fraier”- trânteşte cineva şi se pleacă. Presei i se spune: nu mai staţi, chiar dacă vine Jucan, nu ţinem şedinţa. Ritualul acesta este al unei instituţii plătită din banii noştri. O instituţie-arbitru al zonei celei mai influente a momentului în sfera publică: radiouri, televiziuni.

Este o glumă de-a lui Tetelu? Nu! este o şedinţă de lucru a CNA. Deci, oameni de Comunicare nu-s în stare să comunice între ei. Deci, oameni de Comunicare nu se pun de acord pentru a rezolva simple operaţiuni de rutină. Criza este de dinainte de alegerile din 2016. Ea astăzi este boală. Am avut fracturi politice, acomodări culturale, probleme cu Preşedinta CNA. Nicio cale de înţelegere. CNA a devenit un azil al eşecurilor de înţelegere între oameni de comunicare. Arbitru între televiziunile care derapează?

Nicio şansă! Încercare de a aplica legea? Nicio şansă! Ieri, Mediafax a făcut publică o şedinţă banală în care era de dat un răspuns Parchetului General privind felul în care mass media întreţine carnavalul minciunii în fiecare seară. Magistraţii, preşedintele, politicienii, spiritul civic anulaţi fizic şi simbolic. CNA? S-a auzit memorabil: ”nemernici ordinari!”. Spectacolele de seară ale televiziunilor sunt identice cu spectacolele diurne din CNA. Interesant este că Herjeu a anunţat o reformare a CNA, zilele trecute, iar Jucan îşi vede de propriul PR, făcând mereu opinie separată şi publică pe internet.

Oare acestea nu sunt doar forme de a arăta cât de mult nu sunt în stare membrii CNA să vorbească, să se înţeleagă între ei?

Este un semn clar că vor gira agonia fiecărei seri de la televiziunile de seară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici