EUROPAfest 2010 se deschide cu un concert dedicat Zilei Europei

Cea de-a 17-a ediţie EUROPAfest se deschide, pe 7 mai, cu un concert dedicat Zilei Europei, ce va include momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică susţinute de artiştii anunţaţi în festival, dar şi invitaţi speciali, au anunţat, miercuri, organizatorii, într-o conferinţă.

23 afișări
Imaginea articolului EUROPAfest 2010 se deschide cu un concert dedicat Zilei Europei

EUROPAfest 2010 se deschide cu un concert dedicat Zilei Europei

EUROPAfest 2010 va avea loc între 7 şi 13 mai în acest an, cu secţiunile tradiţionale: concertele de jazz, blues şi pop, Caffe Festival (la Hard Rock Cafe), Bucharest International Jazz Competition, aflată la cea de-a 4-a ediţie, reunind anul acesta 15 trupe cu muzicieni din 21 de ţări, Jeunesses International Music Competition, având, în 2010, ca disciplină pianul, la care vor participa 71 de pianişti din 23 de ţări.

EUROPAfest va reuni anul acesta peste 300 de muzicieni din Europa, dar şi de pe alte continente.

Concertul de deschidere, dedicat Zilei Europei (9 mai), este organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene din România. Centrul Cultural Ungar, partener tradiţional al festivalului, va găzdui competiţia de pian.

La această ediţie EUROPAfest, bucureştenii îi vor putea vedea în concert pe:

  • Orchestra Da Tre Soldi (Italia),

  • Stelzhamma (Austria),

  • Blues Radio Budapest (Ungaria),

  • QL (România),

  • PArfusions (Italia/Ungaria),

  • Art Voices (Armenia),

  • Saxest & Sim Aimla (Estonia),

  • Milo Suchomel Quartet (Slovacia).

Festivalul se va încheia cu o gală, pe 13 mai, când va avea loc finala competiţiei de jazz, precum şi premierea câştigătorilor acesteia şi ai Jeunesses International Music Competition. Premiile acordate în cadrul Bucharest International Jazz Competition au o valoare totală de 7.000 de euro, iar pentru Jeunesses International Music Competition - de 10.000 de euro şi se acordă în burse, instrumente şi bani.

Juriul competiţiei de jazz este format din: pianistul Wayne Brown, din Marea Britanie, Emil Silviu Ciobota, producător de evenimente şi dirijor (Germania), solista Maria Răducanu şi pianistul Marius Vernescu din România.

Juriul Jeunesses International Music Competition este prezidat de austriacul Anton Voigt, profesor la Universitatea "Anton Bruckner" din Linz, şi îi are ca membri pe: Horia Sabin Drăgoi, director la Liceul de Muzică "George Enescu" din Bucureşti, pianista Sachiko Kodama, din Japonia, Viniciu Moroianu, profesor la Universitatea Naţională de Muzică, şi Jia Xie, din China, profesor la Conservatorul din Shanghai.

Tot la Gala EUROPAfest din 13 mai, Casa Regală va oferi o Diplomă de excelenţă pentru susţinerea culturii unei companii care a sprijinit festivalul. Din 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

Festivalul este organizat de jmEvents şi beneficiază la această ediţie de o finanţare de 80.000 de euro din partea Comisiei Europene, prin programul Cultura 2007 - 2013. Bugetul total al ediţiei 2010 a festivalului ar trebui să se ridice la 350.000 de euro, a declarat pentru MEDIAFAX directorul EUROPAfest, Luigi Gageos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici