Expoziţia "Comunismul în România 1945 - 1989", vernisată la Varşovia

Expoziţia "Comunismul în România 1945 - 1989" va fi vernisată, marţi, la Palatul Culturii şi Ştiinţei din Varşovia, de către Muzeul Naţional de Istorie al României, în colaborare cu Institutul Cultural Român.

33 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Comunismul în România 1945 - 1989", vernisată la Varşovia

Expoziţia "Comunismul în România 1945 - 1989", vernisată la Varşovia

Expoziţia prezintă, într-un mod obiectiv şi echilibrat, realităţile unui sistem care a guvernat România timp de aproape jumătate de secol, cuprinzând în cele şapte capitole tematice aspecte definitorii ale regimului comunist, precum: sovietizarea, partidul - stat, represiunea şi rezistenţa, exilul românesc, economia în timpul regimului, politica externă, cultul personalităţii lui Nicolae Ceauşescu şi Revoluţia din 1989.

Manifestarea face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, comun celor două instituţii, care intenţionează să dezvolte astfel de colaborări şi în viitor.

Pentru publicul de la Varşovia, expoziţia va fi deschsă în perioada 11 - 28 decembrie. Aceasta a fost prezentată publicului din Bucureşti în perioada iulie - septembrie 2007, la Muzeul Naţional de Istorie, iar în octombrie, la Craiova, la Muzeul Olteniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici