Expoziţia "Dan Perjovschi S.A.", vernisată miercuri în Capitală

Expoziţia "Dan Perjovschi S.A.", în care cunoscutul artist prezintă scena de artă contemporană din România, prin desene pe perete, documente şi cataloage, va fi vernisată miercuri la Centrul de Introspecţie Vizuală (CIV) din Capitală.

74 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Dan Perjovschi S.A.", vernisată miercuri în Capitală

Dan Perjovschi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Expoziţia "Dan Perjovschi S.A." (S.A. fiind o abreviere pentru scena de artă) este prima dintr-o serie de expoziţii-concept, grupate generic sub titlul "1990-2010", ce vor fi prezentate de CIV şi care au drept subiect al investigaţiei lor condiţia prezentă a scenei de artă din România şi "maniera în care aceasta s-a (re)prezentat şi se (re)prezintă în acest interval".

Expoziţia lui Dan Perjovschi, care va fi prezent la vernisajul de miercuri, de la ora 19.00, va rămâne deschisă până pe 30 aprilie. Spaţiul CIV va fi transformat de Dan Perjovschi într-o "tablă şcolară", punând la dispoziţia publicului o radiografie a dinamicii scenei de artă din România.

Proiectul "Dan Perjovschi S.A." este însoţit de un supliment al Revistei 22, ce cuprinde un interviu cu artistul asupra conceptului expoziţional, şi finanţat de Henkel.

Seria "1990-2010" se detaşează de perspectiva totalizatoare a expoziţiei de grup optând pentru specificitatea unor proiecte individuale, articulate în jurul unor istorii, experienţe şi documente. Acestea reflectă modul în care câmpul practicilor artistice, instituţionale şi teoretice locale s-a adaptat şi se adaptează în continuare la noua construcţie a sferei sociale şi politice româneşti.

Proiectele, generate de actori/jucători ai scenei de artă din România, din generaţii diferite, pun în evidenţă liniile de continuitate şi discontinuitate ale unui comportament cultural local, identifică structuri de rezistenţă şi formulează contra-istorii la cele aflate deja în circulaţie. Miza acestor proiecte nu este de a istoriciza, ci de a reexamina, deschis, parcursul şi principiile scenei de artă din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici