Expoziţia de portrete a lui Caragiale înscrisă în Guiness Book

O expoziţie care conţine peste 200 de portrete ale lui I. L. Caragiale, pentru care dramaturgul român a fost omologat de Guiness Book drept cel mai portretizat autor din lume, va fi deschisă între 11 şi 28 septembrie, la Centrul Hispano-Român din Coridorul Henares din Madrid.

7 afișări
Imaginea articolului Expoziţia de portrete a lui Caragiale înscrisă în Guiness Book

Expoziţia de portrete a lui Caragiale înscrisă în Guiness Book

Intitulată "Caragiale – cel mai portretizat scriitor din lume", expoziţia de portrete ale dramaturgului I. L. Caragiale (1852-1912) conţine peste 200 de desene din marea colecţie mondială de gen, reunite de caricaturistul român Nicolae Ioniţă, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid.

Nicolae Ioniţă a trimis către colegii de breaslă câteva fotografii ale lui Caragiale, primind peste 1.500 de portretizări din partea unor artişti graficieni şi caricaturişti din 123 de ţări, dintre care 29 din Spania. Această colecţie a devenit un record Guiness Book omologat, pentru cel mai portretizat autor din lume.

La concursul organizat online de Guiness Book au participat 44 de şefi de organizaţii şi asociaţii naţionale de artişti plastici, reprezentanţi a peste 500 de ziare de importanţă mondială, trei câştigători ai Premiului Pulitzer pentru caricatură de presă şi artişti de pe toate continentele.

Inedita expoziţie a lui Caragiale este considerată o operă istorică fără precedent în grafica mondială, care nu s-ar fi putut realiza fără iniţiativa caricaturistului Nicolae Ioniţă şi a filialei "Cartoonists Rights Network Romania".

Potrivit FEDROM (Federaţia Asociaţiilor de Imigranţi Români din Spania), în zona Coridorului Henares, dintre Madrid şi Guadalajara, trăiesc peste o sută de mii de români.

Expoziţia de portrete a lui Caragiale a mai fost prezentată, între 19 iunie şi 7 iulie, la sediul ICR din Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici