Expoziţia "Sculpture sur prose" - de la Paris la Bucureşti

O expoziţie cu poeme şi lucrări de artă vizuală ce deconstruiesc articole şi imagini publicitare din presa mondială a ultimilor şapte ani este deschisă între 10 şi 20 septembrie la galeria Apollo de la Teatrul Naţional din Bucureşti, după ce a fost prezentată la Paris.

1 afișare

Inaugurată la Paris în iunie, în cadrul Festivalului de poezie franco-englez, expoziţia "Sculpture sur prose" – curator Wanda Mihuleac – a fost susţinută şi găzduită de Institutul Cultural Român (ICR) din Paris, informează ICR.

Poemele şi lucrările de artă vizuală din expoziţie sunt realizate de 150 de poeţi, artişti, compozitori şi muzicieni din 14 ţări.

Unul dintre evenimentele asociate acestei expoziţii itinerante este o masă rotundă, "Sculpture sur prose/Prose sur sculpture", ce va avea loc marţi, la sediul ICR Bucureşti.

Întâlnirea este organizată în parteneriat cu Editura Transignum & Co din Paris şi va fi moderată de criticul literar Ion Bogdan Lefter. Vor participa Jacques Rancourt, poet franco-canadian, director al Festivalului de poezie franco-englez şi al revistei La Traductiere, artişti plastici, muzicologi, scriitori, publicişti.

Evenimentul marchează trei decenii de existenţă a festivalului şi 25 de ani de la apariţia revistei La Traductiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici