Expoziţii în interiorul Arcului de Triumf, de Ziua Bucureştiului

Patru expoziţii vor fi prezentate, sâmbătă şi duminică, în interiorul Arcului de Triumf din Capitală, cu ocazia aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti, oferind publicului larg posibilitatea de a vizita terasa superioară a monumentului.

274 afișări
Imaginea articolului Expoziţii în interiorul Arcului de Triumf, de Ziua Bucureştiului

Expoziţii în interiorul Arcului de Triumf, de Ziua Bucureştiului

Potrivit Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT), cele patru expoziţii sunt: "Marele Război al Reîntregirii Neamului" (fotografie şi film), "Heraldica Marilor Familii Boiereşti" (efigii din bronz, fotografii), "Arcul de Triumf în Imagini" (fotografii, machete) şi "Marea Unire de la 1918" (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii).

Acestea vor fi deschise, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 17.30.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul seriei de manifestări Zilele Bucureştiului, care vor avea loc începând de sâmbătă şi până pe 20 septembrie.

Printre evenimente se numără carnavalul copiilor, spectacole de teatru, concertul artiştilor Angela Gheorghiu şi Vlad Miriţă, Noaptea Albă a Muzeelor, o paradă a tramvaielor, bătaia cu flori "la Şosea" şi diverse expoziţii.

Prima referire la oraşul Bucureşti a fost făcută la 20 septembrie 1459, într-un document prin care domnitorul Vlad Ţepeş confirmă o donaţie făcută unor mici feudali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici