Facebook a deschis un centru pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, la Paris

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunţat, marţi, deschiderea, la Paris, a primului centru internaţional pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al reţelei de socializare.

156 afișări
Imaginea articolului Facebook a deschis un centru pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, la Paris

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt încântat de deschiderea primului centru internaţional de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al Facebook, la Paris", a scris Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare.

Noul centru va găzdui echipa Facebook care se ocupă de cercetarea în acest domeniu al inteligenţei artificiale şi care are scopul de a "dezvolta tehnologii care să le ofere oamenilor modalităţi mai bune de a comunica", conform nbcnews.com.

Luna trecută, compania a anunţat că această echipă este formată din peste 40 de persoane, care până în prezent lucra în special în birourile Facebook din Menlo Park, California, şi New York.

"Una dintre iniţiativele noastre pe termen lung este aceea de a crea o nouă generaţie de servicii de internet, care sunt mult mai intuitive şi care să vă permită să vă conectaţi mai uşor cu acele lucruri de care sunteţi interesaţi", a spus Zuckerberg, referindu-se la instrumente de analiză a înregistrărilor audio, video, a textului, a fotografiilor şi a altor informaţii.

Mark Zuckerberg a mai spus că noul centru al Facebook din Paris va face publice cercetările sale prin intermediul unor publicaţii de specialitate şi va investi, totodată, în cele mai importante instituţii ştiinţifice.

În plus, Zuckerberg a precizat că noul centru va fi deschis pentru cercetători şi specialişti, precizând că această nouă structură a încheiat deja un parteneriat cu French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA).

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici