Familia Regală a României anunţă moartea jurnalistului Mircea Carp

Jurnalistul Mircea Carp, una dintre vocile posturilor Radio Europa Liberă şi Vocea Americii în timpul comunismului, a murit la vârsta de 100 de ani, se arată într-un mesaj al Familiei Regale, postat sâmbătă pe Facebook.

Urmărește
1852 afișări
Imaginea articolului Familia Regală a României anunţă moartea jurnalistului Mircea Carp

Familia Regală afirmă că jurnalistul Mircea Carp a fost „un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism”.

„Sărbătorit anul trecut pentru împlinirea a o sută de ani, Mircea Carp a fost un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism.

De aceea, plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristeţe şi compasiune, ci este şi un moment de omagiu şi admiraţie pentru lunga şi exemplara sa viaţă”, a scris Familia Regală, sâmbătă, pe Facebook.

Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic, precum şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă. În anul 2015, Regele Mihai l-a învestit cu Crucea Casei Regale a României. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici