"Faust" în regia lui Purcărete deschide stagiunea Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu

Spectacolul "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, va avea avea premiera pe 20, 21 şi 22 septembrie la Sibiu, numărându-se printre manifestările care vor deschide stagiunea 2007-2008 la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

1 afișare
Imaginea articolului "Faust" în regia lui Purcărete deschide stagiunea Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu

"Faust" în regia lui Purcărete deschide stagiunea Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu

 Silviu Purcărete va monta "Faust" de Goethe într-o hală dezafectată de la fabrica Simerom. Decorurile spectacolului sunt concepute pentru acest spaţiu special de Helmut Sturmer, iar costumele poartă semnătura Liei Manţoc.

Proiectul propune utilizarea spaţiilor de tip "industrial" din zona Sibiului pentru dezvoltarea de reprezentaţii specifice mişcării culturale a secolului XXI. Spectacolul este conceput pentru hala uzinei Simerom, spaţiu cu o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp. Aici vor fi instalate mai multe arii de joc, folosind toate dotările care există într-o uzină: traverse, cărucioare metalice, şine de vagoneţi, lanţuri, troliu, macarale interioare. Timp de trei ore publicul se va putea plimba dintr-un loc într-altul conform unui itinerariu prestabilit, asistând la diverse episoade din "Faust". Vor exista scene din teatrul medieval şi un traseu de atracţii de bâlci pentru spectatorii care vor acompania experienţele lui Faust.

În afară de spectacolul lui Purcărete, tot în deschiderea stagiunii Teatrului "Radu Stanca" vor mai fi montate spectacolele: "Balul", scenariu de Radu Alexandru Nica şi Mihaela Michailov, după o idee a Theatre de Compagnol (3 şi 5 septembrie, la sediul Teatrului), "Experimentul Iov", scenariu dramatic de Mihai Măniuţiu după Cartea lui Iov, Vechiul Testament (6 septembrie, la Centrala Simerom), "Shoah. Versiunea Primo Levi", scenariu dramatic de Mihai Măniuţiu după interviuri cu Primo Levi (7 septembrie, la Centrala Simerom), "Ecleziastul", scenariu dramatic de Mihai Măniuţiu după Biblie (8 septembrie, la Centrala Simerom).

Spectacolele se derulează în cadrul programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici