Fest(in) pe Bulevard aduce la Teatrul Nottara "mici crize şi...electorale", între 11 şi 18 octombrie

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... şi electorale" şi "Bulevardul Comediei".

132 afișări
Imaginea articolului Fest(in) pe Bulevard aduce la Teatrul Nottara "mici crize şi...electorale", între 11 şi 18 octombrie

Fest(in) pe Bulevard aduce la Teatrul Nottara "mici crize şi...electorale", între 11 şi 18 octombrie (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Astfel, în cele două săli ale Teatrului Nottara - "Horia Lovinescu" şi "George Constantin" - se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum şi patru premiere ale Teatrului Nottara, dintre care două intră în competiţie, a anunţat, miercuri, Marinela Ţepuş, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe, care s-a desfăşurat în incinta Teatrului.

Festivalul, ajuns la cea de-a doua ediţie, propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită anul acesta "Mici crize... şi electorale" şi va conţine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate - criza economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum şi cea electorală, resimţită cu precădere în acest an.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 11 octombrie, cu un eveniment stradal inedit, un "happening" prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

A doua secţiune, "Bulevardul Comediei", prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă. "Noul locatar", de Eugène Ionesco, spectacol regizat de Gábor Tompa, este un important eveniment teatral, au afirmat reprezentanţii Teatrului Nottara.

În cadrul secţiunii competitive, care se va desfăşura în sala "George Constantin", se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia. Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: "Scene din viaţa insectelor", de Karel Čapek (direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză), "Panică", de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, "Bob (Fasole)", de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Georgievski, "Brad de Crăciun la familia Ivanov", de Al. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán, "Poker Face", de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, "Maso (Carne)", de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric. Spectacolul "Rapsodie-n roz", după "Oscar şi Tanti Roz", de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi prezentat în afara competiţiei.

Şi anul acesta, Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival, "Poker Face", după textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim-plan un eveniment important din istoria recentă, Revoluţia de catifea - moment care a provocat crize şi a schimbat destine. Autorul Petr Kolečko a fost prezent la premiera pentru presă, care a avut loc în data de 12 iunie.

Pe "Bulevardul Comediei", secţiune care se va desfăşura în sala "Horia Lovinescu", vor putea fi văzute, de la ora 18.00, producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti, printre care "Titanic vals", de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), "Tartuffe sau Impostorul", de Molière, versiunea scenică şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), "Play Shakespeare", în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi "VICTOR'ia (opus 1)", un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

În ultima seară a festivalului, pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine un spectacol - concert.

Pe toată durata manifestării, Teatrul Nottara va găzdui şi alte evenimente conexe. Astfel, va continua proiectul "Spectacolul începe cu o lectură", iniţiat de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti (UNATC), în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole - lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii cu temele: "Critica de teatru", "Scenografia - între arte plastice şi teatru" şi "Regia de teatru". În acest sens, vor fi invitaţi regizorii Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa şi Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor - Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la Teatrul Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colocvii şi la spectacolele-lectură vor fi libere.

Totodată, va exista un ziar al festivalului, realizat în colaborare cu UNATC şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. Acesta va avea trei ediţii şi va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

O noutate în acest an va fi site-ul Festivalului, www.festinpebulevard.ro, unde se va realiza promovarea manifestării. De asemenea, informaţii referitoare la evenimentul din Capitală vor putea fi găsite pe pagina de Facebook a Teatrului, unde se vor organiza concursuri, iar participanţii vor putea câştiga invitaţii la spectacolele din festival.

Pentru spectacolele Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achiziţionate, începând cu data de 25 august, de la Agenţia de bilete a Teatrului Nottara, dar şi de pe site-ul eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici