Festivalul Bloomsday, dedicat lui James Joyce, sâmbătă în Capitală

Actorii Ilinca Goia, Dorin Andone şi Dan Tudor vor lectura pasaje din opera literară "Ulise" a scriitorului irlandez James Joyce în cea de-a doua ediţie a festivalului Bloomsday, eveniment care va avea loc sâmbătă, în Capitală, anunţă Institutul Cultural Român.

176 afișări
Imaginea articolului Festivalul Bloomsday, dedicat lui James Joyce, sâmbătă în Capitală

Festivalul Bloomsday, dedicat lui James Joyce, sâmbătă în Capitală (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Evenimentul dedicat operei literare "Ulise", a scriitorului irlandez James Joyce, va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, în Piaţa Sf. Anton din Centrul vechi.

Anul acesta, Capitala se va alătura, pentru a doua oară, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday. Evenimentul va cuprinde lecturi din "Ulise", precum şi piese muzicale asociate cu opera lui James Joyce.

Actorii Ilinca Goia, Dorin Andone şi Dan Tudor vor lectura pasaje din romanul "Ulise". Alături de aceştia vor fi prezenţi tenorul Florin Ormenişan, acompaniat la pian de Alexandru Răileanu, şi un cvartet de coarde compus din muzicieni de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Evenimentul va fi deschis de ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Oliver Grogan. "Cititorii români sunt familiarizaţi cu opera lui James Joyce, iar noi încurajăm publicul larg să se alăture acestei manifestări culturale pentru a afla şi mai multe depre acest scriitor irlandez renumit", a declarat acesta.

Anul acesta, iubitorii de lectură vor avea ocazia să asculte pasaje din James Joyce şi în localul care îi poartă numele, James Joyce Pub din Bucureşti, în aceeaşi zi, începând cu ora 12.30. Textele vor fi citite de studenţi, iar atmosfera specifică începutului de secol XX va fi întreţinută de un cvartet de coarde. Cu această ocazie, publicul va avea prilejul să viziteze expoziţia de pictură semnată de Diana Brăescu.

Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume, anual, pe 16 iunie, ziua în care se desfăşoară acţiunea din romanul "Ulise" de James Joyce. Sărbătoarea preia numele personajului principal din roman, Leopold Bloom. Romanul urmăreşte viaţa şi gândurile lui Leopold Bloom, precum şi a altor personaje, pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.

Evenimentului este organizat sub auspiciile Primăriei Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici