Festivalul Enescu: "Vals fantezie", "Serenada" şi "Falling Angels", prezentate de Baletul Operei

"Vals fantezie", "Serenada" şi "Falling Angels" vor fi prezentate pe 24 septembrie de Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, în cadrul spectacolului "Seară de Balet", care face parte din programul Festivalului Internaţional "George Enescu".

264 afișări
Imaginea articolului Festivalul Enescu: "Vals fantezie", "Serenada" şi "Falling Angels", prezentate de Baletul Operei

Festivalul Enescu: "Vals fantezie", "Serenada" şi "Falling Angels", prezentate de Baletul Operei

"Vals Fantezie" - Balet Balanchine va fi prezentat prin acord cu The George Balanchine Trust şi a fost realizat în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine şi Tehnica Balanchine, stabilite şi furnizate de către trust. Coregrafia îi aparţine lui George Balanchine, spectacolul fiind pus în scenă de Paul Joseph Boos. Muzica este semnată de Mihail Ivanovici Glinka, costumele, de Barbara Karinska, iar luminile, de Mark Stanley.

Premiera mondială a spectacolului a avut loc pe 6 ianuarie 1953, fiind susţinut de New York City Ballet, la Centrul Metropolitan de Muzică şi Teatru, în timp ce premiera naţională a fost marcată pe 17 aprilie 2010, la Opera Naţională Bucureşti.

Şi "Serenada" - Balet Balanchine este prezentat prin acord cu The George Balanchine Trust şi a fost realizat în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine şi Tehnica Balanchine, stabilite şi furnizate de către trust. Coregrafia îi aparţine lui George Balanchine, spectacolul fiind pus în scenă de Paul Joseph Boos. Muzica îi aparţine lui Piotr Ilici Ceaikovski, costumele fiind semnate de Barbara Karinska, iar luminile, de David Grill.

Premiera mondială a spectacolului a avut loc pe 9 iunie 1934, la Şcoala Americană de Balet White Plains New York, iar premiera naţională, pe 17 aprilie 2010, la Opera Naţională Bucureşti.

Pe de altă parte, "Falling Angels" are la bază un concept şi o coregrafie semnate de Jiři Kylián, asistentul coregrafului fiind Nancy Euverink. Muzica este semnată de Steve Reich - "Drumming, Part I" (1970 - 1971), costumele - Joke Visser, lighting design - Joop Caboort, supervizor tehnic lighting/decoruri - Erik van Houten, asistent scenografie - Dragoş Abagiu.

Premiera mondială a spectacolului a avut loc în 23 noiembrie 1989, AT&T Danstheater, The Hague - NL, Nederlands Dans Theater, iar premiera naţională a fost marcată în 1 mai 2011, la Opera Naţională Bucureşti.

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 1 şi 25 septembrie, în Bucureşti, dar şi la Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici