Festivalul Naţional de Film "Cinema & Propagandă", de miercuri până duminică, în Bucureşti

"România pe drumul democraţiei populare", "Răsună Valea" şi "Bijuterii de familie" se numără printre peliculele care vor fi proiectate, în perioada 12 - 16 martie, în Capitală, la prima ediţie a Festivalului Naţional de Film "Cinema & Propagandă", al cărui director este Cristian Tudor Popescu.

166 afișări
Imaginea articolului Festivalul Naţional de Film "Cinema & Propagandă", de miercuri până duminică, în Bucureşti

Festivalul Naţional de Film "Cinema & Propagandă", de miercuri până duminică, în Bucureşti (Imagine: (Facebook)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, de miercuri până duminică, începând cu ora 19.00, publicul interesat de relaţia dintre cinematograf şi propagandă poate urmări la Sala Eforie cinci lungmetraje şi cinci scurtmetraje româneşti cu caracter propagandistic, precum şi asista la cinci conferinţe susţinute de experţi, având ca bază filmele prezentate.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Naţional de Film Cinema & Propagandă se desfăşoară sub sloganul sugestiv "Cinefili de toate vârstele, uniţi-vă!", deoarece se adresează unui public larg şi variat, de la spectatorii tineri, care s-au născut într-o societate liberă şi democratică, până la cei vârstnici, care au cunoscut din proprie experienţă influenţa malefică a propagandei într-un regim totalitar.

Programul Festivalului Naţional de Film Cinema & Propagandă se concentrează asupra filmelor româneşti (lungmetraje şi scurtmetraje, de ficţiune, documentare şi de animaţie) produse între 1944 şi 1989, în care propaganda joacă un rol esenţial.

Astfel, festivalul îşi propune să studieze modul în care cinematograful a contribuit la "fixarea în conştientul şi subconştientul colectiv, în aproape jumătatea de veac totalitară, a formelor de minciună pe care s-a bazat comunismul şi care îşi fac simţite efectele până astăzi", după cum a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Festivalul Naţional de Film "Cinema & Propagandă" este organizat de Sublime Entertainment cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Arhivei Naţionale de Filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici