Festivalul Naţional de Teatru 2014 va avea loc în perioada 25 octombrie - 2 noiembrie, în Bucureşti

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) se va desfăşura între 25 octombrie şi 2 noiembrie 2014, perioadă în care publicul din Bucureşti va putea urmări spectacole din ţară şi din străinătate, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

344 afișări
Imaginea articolului Festivalul Naţional de Teatru 2014 va avea loc în perioada 25 octombrie - 2 noiembrie, în Bucureşti

Festivalul Naţional de Teatru 2014 va avea loc în perioada 25 octombrie - 2 noiembrie, în Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Directorul artistic al Festivalului Naţional de Teatru este criticul de teatru Marina Constantinescu, care preia, pentru a doua oară, conducerea evenimentului.

Încă din perioada primului său mandat (2005 - 2007), Marina Constantinescu a insistat asupra dezvoltării structurii Festivalului Naţional de Teatru, aşa încât, de atunci, acesta şi-a fixat durata de desfăşurare şi a câştigat componenta internaţională, importantă pentru un festival care, chiar dacă nu e competitiv, reprezintă spaţiul de întâlnire şi de dialog pentru creatorii care pot influenţa mişcări teatrale.

Publicul din Bucureşti a putut urmări, în acea perioadă, spectacole din ţară şi din străinătate reunite în jurul temei centrale: "Regizorul".

Festivalul Naţional de Teatru a câştigat în vizibilitate şi impact pentru că deschiderea internaţională a însemnat nu numai o reflectare pertinentă a fenomentului teatral românesc, cât, mai ales, contacte directe între creatori, producători, artişti, directori de festivaluri, care au generat diverse alte proiecte.

După şapte ani, timp în care Festivalul Naţional de Teatru s-a deschis mult publicului şi a traversat crize financiare şi nu numai, evenimentul se pregăteşte pentru o nouă formă de dialog şi comunicare, sperând în vremuri mai bune şi mai darnice.

Ediţia din 2013 a Festivalulului Naţional de Teatru s-a deschis, pe 25 octombrie, la Teatrul Odeon, în Sala Majestic, cu spectacolul "Troienele", după Euripide, în regia lui Andrei Şerban, un spectacol montat în 2012 la Opera Naţională Română Iaşi.

Festivalul Naţional de Teatru este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER), Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ArCub.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici