Filarmonica din Berlin: Am fost foarte impresionaţi de entuziasmul publicului, la Festivalul Enescu

Muzicienii Filarmonicii din Berlin, care au susţinut joi pentru prima dată un concert la Festivalul Enescu, spun, într-un mesaj de pe blogul orchestrei, că au fost foarte impresionaţi de entuziasmul publicului român, precizând totodată că Bucureştiul este "un oraş fascinant, plin de contraste".

312 afișări
Imaginea articolului Filarmonica din Berlin: Am fost foarte impresionaţi de entuziasmul publicului, la Festivalul Enescu

Filarmonica din Berlin: Am fost foarte impresionaţi de entuziasmul publicului, la Festivalul Enescu

"Am fost foarte impresionaţi de entuziasmul publicului!", se spune într-un mesaj publicat sâmbătă, pe blog.berliner-philharmoniker.de, care este însoţit de mai multe fotografii de la concertul pe care Filarmonica din Berlin l-a susţinut, joi seară, la Festivalul Internaţional "George Enescu", sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, după 18 ani de negocieri.

Totodată, muzicienii din Filarmonica din Berlin îi mulţumesc lui Mihai Constantinescu, pentru că "a organizat totul atât de minunat". Acest mesaj este însoţit şi de o fotografie a lui Martin Hoffmann, General Manager al Filarmonicii din Berlin, cu Mihai Constantinescu, care este principalul organizator al Festivalului Enescu, din postura de director al Artexim, o instituţie publică a Ministerului Culturii prin care este realizat Festivalul Internaţional "George Enescu".

Pe blogul Filarmonicii din Berlin mai sunt publicate imagini de la conferinţa de presă susţinută de membrii orchestrei la Bucureşti, înaintea concertului de la Festivalul Enescu, cu artiştii pe scena Sălii Palatului, cu Sir Simon Rattle, dirijorul orchestrei, şi cu violonistul Laurenţiu Dincă, singurul muzician de origine română din această prestigioasă orchestră.

Totodată, pe acelaşi blog, sunt publicate câteva fotografii cu obiective din Bucureşti, între care Biserica Stavropoleos, Biblioteca Centrală Universitară, statuia ecvestră a lui Carol I şi pasajul Villacrosse din Centrul Vechi.

"Bucureşti - un oraş fascinant, plin de contraste", se spune în mesajul care însoţeşte aceste fotografii.

Berliner Philharmoniker este considerată în primele trei cele mai bune orchestre ale momentului la nivel mondial.

Concertul susţinut de Filarmonica din Berlin la Bucureşti, al cărui program a cuprins "Variaţiunile pe o temă de Frank Bridge op. 10", de Benjamin Britten, şi "Simfonia nr. 4 în do minor op. 43", de Dmitri Şostakovici, a fost îndelung aplaudat de publicul care a umplut până la refuz Sala Palatului.

Potrivit organizatorilor Festivalului Enescu, 11 tone de echipament au fost transportate la Bucureşti pentru concertul Filarmonicii din Berlin, fiind considerat cel mai greu echipament din istoria evenimentului.

A doua zi după concert, organizatorii Festivalului "George Enescu" au anunţat că, în urma reacţiei publicului din România şi a modului în care muzicienii au fost primiţi la festival, conducerea Filarmonicii din Berlin a decis ca orchestra să revină la Bucureşti, la ediţia din 2019 a evenimentului dedicat marelui compozitor român.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 30 august şi 20 septembrie, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la naşterea compozitorului român şi 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici