Filme de Adrian Sitaru şi Paul Negoescu, la Festivalul de Scurtmetraje Filmfest Dresden

Scurtmetrajele "Valuri" de Adrian Sitaru, "Examen" de Paul Negoescu, "O foarte scurtă trilogie a singurătăţii" de Bogdan George Apetri şi "Amatorul" de Marian Crişan vor participa în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden, Germania (15-20 aprilie).

18 afișări
Imaginea articolului Filme de Adrian Sitaru şi Paul Negoescu, la Festivalul de Scurtmetraje Filmfest Dresden

Regizorul Adrian Sitaru

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, România este invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Filmfest Dresden.

Astfel, în competiţia oficială a Filmfest Dresden au fost invitaţi să participe patru regizori români: Adrian Sitaru cu pelicula "Valuri", Paul Negoescu cu "Examen", Bogdan George Apetri cu "O foarte mică trilogie despre singurătate" şi Marian Crişan cu "Amatorul".

În plus, în cadrul manifestării, va avea loc Forumul "Perspective pentru filmul de animaţie", realizat în parteneriat cu oraşul Bucureşti.

"Valuri" a câştigat deja un premiu Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno şi a primit trofeul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj. Povestea din scurtmetraj se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

Filmul "Examen" (2006), cu Tudor Aaron Istodor şi Maria Dinulescu în distribuţie, a fost nominalizat la Premiile "Gopo", la categoriile "cel mai bun film de scurt metraj" şi "Tânără Speranţă" (pentru rolul interpretat de Tudor Aaron Istodor) şi a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film BucharEST, premiul pentru cel mai bun regizor şi premiul pentru cel mai bun rol masculin (Tudor Aaron Istodor) la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit. Filmul a primit şi premiul pentru cel mai bun regizor la Muuuvi International Film Festival şi premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj la B-EST Film Fest, Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film 7 Arte, Menţiune de onoare la NYU Next Reel International Student Film Festival (New York).

"A Very Small Trilogy of Loneliness/ O foarte scurtă trilogie a singurătăţii" (2006) arată trei perspective, acelaşi moment, acelaşi sentiment. A fost selectat la festivalurile internaţionale de la Clermont-Ferrand (Franţa), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburgh (Marea Britanie) şi la Festivalul Anonimul din Delta Dunării.

"Amatorul" de Marian Crişan a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, în cadrul Festivalului Dakino 2007, şi a fost selecţionat în competeţiile de gen de la Milano, Uppsala, Varşovia şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Festivalului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden se va desfăşura în perioada 15-20 aprilie. În competiţie vor intra, potrivit site-ului manifestării, 69 de filme din 21 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici